Çin'deki Güneş Enerjisi Yatırımları, Fosil Yakıtların Sonunun Habercisi mi?

35
4
2
1
1
Çin Halk Cumhuriyeti, her geçen gün yenilenebilir enerji kaynakları açısından yatırımlarını arttırıyor. Özellikle güneş enerjisinden faydalanmak için büyük tesisler kuran Çin, fosil yakıtların miladının dolduğu gerçeğini suratımıza çarpmakta.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelen güneş enerjisi, güneş paneli olarak adlandırılan cihazlar tarafından elektriğe dönüştürülmektedir. Teknoloji konusunda bir dünya devi olan Çin Halk Cumhuriyeti, yenilenebilir enerjide de liderliği hedefliyor diyebiliriz.

Yüzen bir platform üzerine güneş panellerini kurmayı başaran Çinli araştırmacılar, coğrafi engellerin de üstesinden geldiklerini kanıtlıyorlar. 3 Haziran 2017 tarihinde Sungrow Güç Kaynağı Şirketi tarafından yapımına başlanan yüzen güneş panelleri projesi başarıyla devam etmekte.

2017 yılında güneş enerjisi sektörüne 126.6 milyar dolar yatıran Çin Halk Cumhuriyeti, yatırımlarında önceki yıla göre% 30 artış göstermişti. 2020 yılına kadar yatırımların arttırılarak Çin'in güneş enerjisi alanında lider olması planlanmakta. Uzmanların da belirttiği gibi çok az bir ömrü kalan fosil yakıtlardan sonra enerji konusunda lider pozisyonda olmak bir ülke için önemli bir güç haline gelecektir. Bu potansiyeli gören Çinli devlet ve iş adamları, yatırımlarına hız kazandırmış durumda.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/china-solar-renewable-energy-panda-farm-2018-6?utm_source=feedly&amp%3Butm_medium=referral
35
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
35
4
2
1
1