Çin'de Bir Elektrikli Otomobil, Şarj Edildiği Sırada Patladı (Video)

36
10
9
5
3
Çin'in Sanming kentinde geçtiğimiz günlerde şarj istasyonuna giren bir otomobil, şarj esnasında patlarken görüntülendi. Araç, patlamanın etkisiyle kullanılamaz hale gelirken şans eseri olayda yaralanan olmadı.

Gelecekte günümüzün içten yanmalı motorlara sahip olan otomobillerin yerini alacak olan elektrikli otomobiller, gün geçtikçe dünya genelinde yaygınlaşmaya devam ediyor. Hem bakımı hem de fiyatlarıyla normal otomobillere göre kıyasla daha ucuz olan elektrikli otomobiller, seyahati de daha konforlu hale getiriyor.

Ancak elektrikli otomobiller, her ne kadar büyük avantajlar sunsa da bugün de göreceğimiz gibi bazı tehlikelere de sahip durumdalar. Geçtiğimiz günlerde Çin'in Sanming kentinde çekilen görüntüler, bir elektrikli otomobilin şarj istasyonuna bağlıyken patlamasını gözler önüne serdi.

Otomobilin patladığı an:

Çin merkezli BAIC'in üretimi olan bir otomobil, Çin'de şarj olmak üzere şarj istasyonuna bağlanmıştı. Ancak şarjlı hibrit olduğu tahmin edilen otomobil, şarj edildiği esnada aniden patladı. Araç, patlamanın ardından duman çıkarmaya başladı. Tahminlere göre aracın bataryasında birtakım sorunlar bulunuyordu.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen araç, ardından oluşan görüntülerde de görüldüğü üzere tamamıyla kullanım dışı kaldı. Aracın kapıları patlamanın etkisiyle kapı olmaktan çıkarken aracın geri kalan kısmı da tanınamaz hale geldi. Medyanın aktardığı bilgiye göre patlamada şans eseri yaralanan olmadı.

elektrikli otomobil

Patlama gerçekleştiği esnada aracın bulunduğu park alanının biraz uzağında insanların yürüdüğü düşünüldüğünde, fırlayan kapı parçalarının hiçbir insana çarpmamış olması büyük bir şans olarak aktarıldı. Olayın neden gerçekleştiği hakkındaysa şu an için net bir bilgi paylaşılmadı.

Elektrikli otomobillerin her geçen gün popülerlik kazandığı şu günlerde bu otomobillerin de ne kadar güvenli olması gerektiği gerçeği bir kez daha hatırlatıldı. Yine de bu tür olayların gerçekten çok nadir yaşandığını hatırlatmakta fayda var. Gördüğümüz olayın ise elektrikli otomobillerde gerçekleşebilecek en kötü olaylardan biri olduğunu biliyoruz. 

Kaynak : https://insideevs.com/news/441830/explosion-explosion-charging-electric-car-video/
36
10
9
5
3
Emoji İle Tepki Ver
36
10
9
5
3