Çinli Üreticiler, Akıllı Telefon Pazarını ‘Neredeyse’ Ele Geçirdi

33
8
5
3
0
2019 ilk çeyrek akıllı telefon pazarı sonuçları açıklandı. Çinli üreticiler, akıllı telefon pazarının büyük bir kısmını ele geçirip Apple ve Samsung'un pastasından dilim almayı başardılar. Hatta neredeyse tüm piyasayı ele geçirdiler.

Akıllı telefonlar hayatımıza gireli 10 yıldan uzun bir süre geçti. Bu süre zarfında bazı markalar ön plana çıkarken, bazı markalar eski heybetlerini kaybetti. Akıllı telefon dendiği zaman aklımıza ilk olarak hala Apple, Samsung gibi şirketler geliyor fakat Çinli şirketler, akıllı telefon pazarını domine etmiş durumdalar.

2019 1. çeyrek akıllı telefon satışlarına baktığımızda listenin tepesinde yine Samsung, Huawei, Apple, Oppo ve Xiaomi yer alıyor. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, tüm akıllı telefon markalarının satışları 1. çeyrek itibariyle düşüş gösterirken, Huawei’nin satışlarını bir önceki yıla göre %50 artırmış olması.

Samsung, yılın birinci çeyreğinde 70,8 milyon akıllı telefon satarak %22 pazar payına sahip olmayı ve liderliğini sürdürmeyi başardı. Yine de geçtiğimiz yıla kıyasla %9’luk bir düşüş görünüyor. İkinci sıradaki Huawei, 59,1 milyon telefon satarak %18 pazar payına ulaşmış durumda. Üçüncü sıradaki Apple, bu süreçte 43.8 milyon iPhone satabildi ve bu satışlar pazarın %14’ünü elinde tutmasını sağladı. Geçtiğimiz yılla kıyasladığımızda ise %16’lık ciddi bir düşüş görüyoruz.

Akıllı telefon piyasası belli bir doygunluğa ulaşmış durumda. Bu nedenle şirketlerin satışlarda düşüş yaşaması olası. Akıllı telefon pazarının tepesinde bulunan 10 şirketin yalnızca 3’ü satışlarını geçtiğimiz yıla göre artırmayı başardı. İlginçtir ki bu şirketlerin tamamı Çin Halk Cumhuriyeti menşeli.

()

33
8
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
33
8
5
3
0