Çipli Kimlik Başvurusunu Ne Zaman Yapacağız?

1
0
0
0
0
Pilot bölgelerde başvuruları çoktan başlamış olan çipli kimlik kartlarının ülke genelindeki başvuruları ne zaman başlıyor?

Vatandaşların özellikle devlet kurumlarındaki işlerini ciddi oranda kolaylaştıracak, ayrıca içinde bulunduğumuz teknoloji çağına da ayak uydurma açısından daha faydalı olacak çipli kimlik kartları, Ekim ayından beri  Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum ve Erzincan'da başvurulara sunulmuştu.

Dün de pilot bölgelerden olan Burdur'da dağıtılmaya başlanan çipli kartlar, yavaş yavaş ülke genelinde yaygınlaşıyor.

Ne Gibi Avantajları Var?

Çipli kimlik kartları, özellikle E-devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internet bulunan her yerden anında erişim imkanı sunacak. Bu erişim, ''tek kart-tek şifre'' özelliği sayesinde olacak. Yani kartınızı kullanarak yapacağınız işlemlerde bir kereliğe mahsus şifre sahibi olacaksınız. Böylece güvenlik açısından kart bilgileriniz de korunacak ve sunulan sistem, evrak sahteciliği gibi durumların önüne geçecek.

Kimlik kartları, vize muafiyeti olan ülkelere gidişlerde pasaport yerine seyahat belgesi olarak da kullanılabilecek. Vatandaşa yönelik hizmetlerde elektronik imza olarak da kullanılabilecek kartlar sayesinde elektronik iş süreçleri de azalmış olacak.

Ülke Genelinde Başvurular Ne Zaman?

Dediğimiz gibi şu an bazı pilot bölgelerde kartların başvuruları başlamış durumda. Ancak ülke genelinde başvuru işlemleri, Ocak 2017 tarihinde resmi olarak başlayacak. Belirlenen hedef ise 3 sene içerisinde tüm vatandaşlara söz konusu kartları dağıtmış olmak.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0