Cumhurbaşkanı, Milli Roket Motorunun Uzay Denemelerine Başlanacağını Açıkladı

197
50
7
3
1
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlanacağını açıkladı. Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin ilk deniz füzesi Atmaca'nın da yıl sonuna kadar envantere ekleneceğini söyledi.

Ankara'da 'Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi' açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli roket motorunun uzay denemelerine yakında başlanacağını açıkladı.

Gündeme dair birçok konuya değinen Erdoğan, Karadeniz'de 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin bulunmasının ardından bir kez daha müjde verdiğini söyleyerek "Milli olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacağız" ifadelerini kullandı.

'Savunma Sanayii'nde dışa bağımlılık %30 seviyelerine indi'

Savunma Sanayii'nde dışa bağımlılığın %70 seviyelerinden %30'a kadar indiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin son 5 senede 350 proje başlattığını ve 700'e yakın savunma projesine sahip olduğunu belirtti.

'Türkiye'nin ilk deniz füzesi Atmaca, yıl sonuna kadar envantere eklenecek'

Atmaca

Türkiye'nin ilk deniz füzesi Atmaca'dan da bahseden Erdoğan, Atmaca'nın sene sonuna kadar envantere ekleneceğini söyledi. Erdoğan, denizin birkaç metre üzerinden giden ve radarla tespit edilemeyen Atmaca ile Türkiye'nin dünyada gemi savar füzesi üretebilen 5 ülke arasına girdiğini dile getirdi.

'Türkiye kendi teknolojileriyle uzaya ilk adımını attı'

Roketsan

Atmaca'nın geliştirilmesinde büyük payı olan Savunma Sanayii Bakanlığı ve Roketsan'ı tebrik eden Erdoğan, bugün açılışı yapılan Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile bu yönde önemli bir adım daha atılacağını belirterek "Yerli uydumuz uzaya fırlatıldığında ülkemize güvenli bilgi akışı sağlayacak. Milli teknolojilerle fırlattığımız ilk yerli roketimiz 130 km sınırına çıkarak uzay sınırı kabul edilen 100 km sınırını aştı. Böylece Türkiye kendi teknolojileriyle uzaya ilk adımını attı." ifadelerini kullandı.

Kaynak : https://www.birgun.net/haber/erdogan-dan-yeni-mujde-milli-roket-motorunun-uzay-denemeleri-basliyor-313827
197
50
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
197
50
7
3
1