Kojima, Death Stranding'in Devam Oyununa Yeşil Işık Yaktı

19
1
1
1
1
Death Stranding, PS4 oyuncuları tarafından beğeniyle karşılandı ve Hideo Kojima'nın kurduğu Kojima Productions'ın geliştidiği oyunun devamı için şimdiden beklentiler oluştu. Başarılı yönetmenden yeni oyun beklentilerine olumlu cevap geldi.

Hideo Kojima, Death Stranding için devam oyunu yapmayı düşündüğünü ancak muhtemelen hikayenin ilk oyundan devam etmeyeceğini açıkladı. Yönetmen, Norman Reedus ile tekrar çalışma olasılığını tartıştı ve bunun gerçekleşmesi halinde Death Stranding'in devamı olacağını söyledi. Bununla birlikte Kojima, eğer böyle bir projeye başlayacaksa sıfırdan başlamayı düşünüyor.

Yani Death Stranding'in ikinci oyunu, ilk oyundaki hikayeyi herhangi bir noktadan devam ettirmeyecek. Belki de iki oyun aynı evreni paylaşarak ya da benzer temaları keşfederek birbirine bağlanabilir. Norman Reedus, Death Stranding'deki ana karakter Sam Bridges'i canlandırıyor ve dolayısıyla, bu rolü devam oyununda tekrarlayabilir, ancak ana karakter olarak karşımıza çıkmayabilir.

Kojima, Death Stranding 2 planlarının yanı sıra, oyuna neden çevrimiçi bileşenler eklediğini de açıkladı. Martin Scorsese'nin 1976 yapımı Taxi Driver filminden etkilenen yönetmen, tüm dünyadaki insanların çocukken yalnızlık hissettiğini ve yalnızlığı hafifletme isteğinin oyunun 'social strand' sistemine ilham kaynağı olduğunu belirtti.

death stranding

Yönetmen, "Bu yüzden oyuna dolaylı bir çevrimiçi bağlantı eklemiş oldum, böylece insanlar iyi olduğunu hissedecekler. Yalnız olmadığınız için rahatlıyorsunuz. Diğer insanların ayak izlerini görüyorsunuz ve yalnız olmadığınızı düşünüyorsunuz" dedi. Ayrıca oyundaki kasvetli okyanus görüntülerinin ve dev canavarların, rahmetli babasının onu küçükken tekneden suya ittiğinde yaşadığı korkudan kaynaklandığını söyledi.

Son olarak annesine kendi stüdyosunu kurduğunu ve Death Stranding'i yaptığını söyleyemediğini de dile getiren Kojima, "Biraz başarılı olduğumda ona söyleyeceğimi düşündüm. Endişelenmesini istemedim." dedi. Ancak ne yazık ki annesi oyunun gelişimi sırasında öldü ve başarılı yönetmen, söylemediği için pişman olduğunu belirtiyor...

"Oyundaki hayaletler... Belki de ailem beni onlardan biri ve beni bu dünyada görüyor. Bu tür bir metaforun olmasını istedim. Siz de içinizde kaybettiğiniz insanlara bağlısınız."

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/12/02/death-stranding-2-kojima-says-he-would-start-from-zero
19
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
1
1
1
1