Açılışına Ronaldo'nun Getirildiği Demirören İstiklal AVM, Denizbank'a Devredildi

19
7
1
0
0
Demirören Holding'in İstiklal Caddesi'ndeki AVM'si, holdingin borcu nedeniyle Denizbank'a devredildi.

2006 yılında inşasına başlanan ve 2011 yılında tamamlanarak İstiklal Caddesi üzerinde ziyarete açılan Demirören İstiklal AVM, Demirören Holding’in borçları nedeniyle Denizbank’a devredildi.

Medyakoridoru tarafından aktarılan detaylara göre Demirören, Ziraat Bankası’ndan aldığı 800 milyon dolarlık krediyi geri ödemedi. Holding, borcu nedeniyle AVM’yi tamamen Denizbank’a devretti. Anlaşma hakkında bir detay paylaşılmadı.

AVM’nin adı ve internet sitesi değişti:

demirören avm

AVM’nin Denizbank’a devredilmesiyle birlikte adı ve internet sitesi alan adı da değiştirildi. AVM’nin yeni adı İstiklal AVM olarak tescil edildi. İnternet sitesi ise “demirorenistiklal.com” alan adından “istiklalavmtr.com” alan adına geçiş yaptı.

AVM’nin inşası büyük tartışmalar yaratmıştı:

AVM planlarının açıklanmasıyla birlikte kamuoyunda büyük tartışmalar da baş göstermişti. AVM’nin bulunduğu parseldeki yapı ilk olarak ‘Gamo’ adıyla kurulmuş bir salon idi. 1933 yılından itibaren ise Saray Sineması olarak varlığını sürdürüyordu.

O dönem çıkan tartışmalar, uluslararası koruma mevzuatının aksine yapılaşması, inşaat sırasında Ağa Camii’ye zarar verilmesi gibi başlıklar üzerineydi.

Cristiano Ronaldo dahi AVM’ye getirilmişti:

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-03-20/denizbank-seizes-turkish-media-mogul-demiroren-s-istanbul-mall-over-unpaid-debt
19
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
7
1
0
0