Devir Değişti: Artık iPhone 2G, iPhone 7'den Daha Pahalı!

3
1
1
0
0
Tanıtılmasının üstünden on sene bile geçmemiş olan iPhone 2G artık bir antika!

Eğer bir iPhone 7 almak istiyor, ancak aynı zamanda böbreğinizden de vazgeçmek istemiyorsanız daha sağlam bir alternatif var; iPhone 2G.

2007 yılınan Haziran ayında satışa sunulan iPhone 2G, o dönemlerde komple dokunmatik ekrana sahip ender cihazlardan biriydi ve akıllı telefon sektörünün patlama yapmaya başladığı en önemli zaman aralığında piyasaya çıkmıştı.

Günümüzde sağlam bir iPhone 2G bulmak inanılmaz derecede zor zira o dönemlerde koruyucu ekranlar ve kılıflar pek yaygın olarak kullanılmıyordu. 2G'lerin de en büyük sıkıntısı anında tuzla buz olan ekranlarıydı. 6.1 milyon adet satmasının ardından 2008 yılınan Temmuz ayında üretimi durdurulan iPhone 2G, şu sıralar piyasanın en pahalı telefonlarından biri.

Satışa çıkmasının üzerinden daha tam olarak 10 sene bile geçmemiş olan iPhone 2G'ler buna karşın antika muamelesi görüyor. Birde söylediğimiz gibi telefonun son derece hassas olması, günümüze pek sağlam modelinin de kalmamış olması demek. 

İşte bunu fırsata çevirmek isteyen ''telefon koleksiyoncuları'', eBay ve benzeri platformlarda şaka gibi fiyatlara iPhone 2G satmaya başladı.

Gördüğünüz gibi fiyatlar kelimenin tam anlamıyla uçmuş durumda. Şu an iPhone 7 649 dolara, iPhone 7 Plus ise 769 dolara satılmakta.

Yani eğer elinizde sağlam kalmayı başarmış bir iPhone 2G var ise onu satıp her aile bireyinize bir iPhone 7 falan alabilirsiniz.

3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0