Drift Yaparken Alevler Saran Mustang GT’nin Ders Niteliğindeki Videosu

24
7
7
5
5
ABD’de bir drift etkinliğinde daireler çizen bir Ford Mustang GT’yi dakikalar içinde alevler sardı.

Drift yapmak tehlikelidir ve zordur. Durduğunuz yerde daireler çizecekseniz, bunu yapmanın da çeşitli yöntemleri ve kuralları vardır. Bu iş için özelleştirilmiş bir alanda özel olarak hazırlanmış bir araçla yapılmadığı sürece tehlikeli ve araca da zarar veren bir sürüş şekli olan drift, ABD’de bir Mustang GT’nin sonu oldu.

Videodan çıkarılabilecek pek çok ders var. İlk ve en önemli ders, tabii ki bir motoru uzun süre limitlerine kadar zorlamanın motoru iflas ettireceği dersi.

İkinci ders, motorun sesini dinlemenin araba kullanmakta önemli olduğuna dair. Zira araç yanmaya başlamadan önce motordan gelen garip sesler, yaşanacak olayları adeta önceden haber veriyor.

Üçüncü ders, devasa bir motor yanmaya başladıysa yarısı içilmiş 0.5 litrelik pet şişedeki suyu ateşe püskürtmek hiçbir işe yaramaz, onun yerine itfaiyeye haber vermek gerekir. Yangın söndürme tüpü kullanırken de alevler değil alevin kaynağı hedef alınır.

Teksas’ta çekilen bu videoda, 8 silindirli, 5 litrelik motora sahip Ford Mustang GT sahibi olan şahıs daireler çiziyor. Mustang ile daire çizmek için ara gaz vermek bile yeterli olabildiği halde bu arkadaşımız gaza basmıyor, gaz pedalını arabanın altından çıkarmak istercesine eziyor. Sonuç olarak önce arabanın motorundan ilginç sesler geliyor sonra da dumanlar çıkmaya başlıyor. Ardından da araç alevler içerisinde kalıyor.

Yangının sebebi kesin olarak bilinmiyor ancak görüntülerde aracın altından gelen patlamalara bakılırsa, motorun katalitik dönüştürücüleri o kadar ısınmış ki erimiş ve araç da haliyle alev almış.

Psikoloji seviyorsanız, Genovese etkisi ya da seyirci etkisi olarak adlandırılabilecek durumu da videoda görebilirsiniz. Kimse itfaiyeye haber vermiyor ve onun yerine olayı seyrediyorlar. Normal şartlar altında aracınız alev alırsa ya da bir başkasının aracının alev aldığını görürseniz, aracın içindeki kişiler 30 saniye içerisinde dışarı çıkmazsa hemen itfaiyeyi arayın. Birisi arar diye de düşünmemek gerekiyor çünkü böyle durumlarda siz de başkası için aramayı yapacak olan birisi oluyorsunuz.

ABD’de yaşanan olayda neyse ki can kaybı ya da yaralanma olmadı.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/313214/watch-mustang-flames-spinning-donuts/
24
7
7
5
5
Emoji İle Tepki Ver
24
7
7
5
5