Dubai'den Radikal Eğitim Kararı: Yakın Gelecekte Okullarda Sınav Olmayacak

46
5
4
1
1
Yapay zekanın eğitim sistemindeki ağırlığını artırmak isteyen Dubai, okullardaki sınav sistemine veda etmeye hazırlanıyor. Bu radikal kararın sonuçlarının nasıl olacağı büyük merak konusu.

Görkemli projelerin yegane adresi olan Dubai, eğitim alanında oldukça radikal bir kararın altına imza attı. Bilgi ve İnsani Gelişme Kurumu (KHDA) Genel Müdürü Dr. Al Karam, 9 Ekim'de gerçekleşen dünyanın en büyük ve en önemli bilişim ve iletişim teknolojileri etkinliklerinden biri olan 39. GITEX Teknoloji Haftası’nda yaptığı konuşmada, gelecekte okullarda sınav olmayacağını söyledi.

Öğrencilerin artık sınavlara katılmak zorunda kalmayacaklarını, bunun yerine dünyadaki sorunları çözmek için iş birliği içinde çalışmaya odaklanacaklarını belirten Karam, “Gelecekte, sınıfların yerini, farklı yaş ve yeteneklere sahip öğrencileri bir araya getiren açık, ortak çalışma alanları alacak. Bu, öğrencilerin çok küçük yaşlardan itibaren gerçek dünyadaki sorunları çözmek için birlikte çalışmasına imkan verecek” ifadelerini kullandı.

yapay zeka

Düşünülenin aksine, yapay zeka (AI) sayesinde öğretmen sayısında bir artış olacağını belirten Karam, “Otomasyon ve yapay zeka hayatımızın her alanını değiştiriyor. Gelecek yıllarda da yapay zeka öğretmenleri sınıflarımızı radikal bir şekilde değiştirecek” dedi.

Karam, öğretmenlerin yapay zekanın eğitimdeki rolü konusunda endişelenmemesi gerektiğini söyledi. “Bir makine, bir öğretmenin kalbinin yerini asla alamaz” diyen Karam, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapay zeka, öğretmenlerin bugün yapması gereken tüm idari işleri yapacak. Ayrıca 7/24 çalışacak ve öğrenciler için hızlarına ve yeteneklerine göre dersler verecek. İnsani bir arayüze sahip olacak ve bir kavramı anlayıp anlamadıklarını tespit etmek için için öğrencilerin ifadelerini okuyacak” 

Kaynak : https://wonderfulengineering.com/future-schools-in-dubai-will-have-no-exams/
46
5
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
46
5
4
1
1