Devasa Depolama Kapasiteli Dünyanın En Büyük Aküsü Kuruluyor

9
5
1
0
0
Dünyanın en büyük aküsü New York'un Queens bölgesinde kurulacak. Yenilenebilir enerjide devrim yapacak yeni santraller şehrin öngörülen ihtiyacının yaklaşık %10'unu karşılayacak.

ABD'nin New York eyaletinde bulunan Vernon Bulvarı'ndaki bir site, bir zamanlar 16 adet gazlı Peaker santraline ev sahipliği yapıyordu. Artık sadece sadece 2 tanesi çalışıyor ve yakında hepsi, 316 MW/2528 MWh depolama kapasitesi bulunan dünyanın en büyük aküsüne yer açmak için yıkılacak. Yeni tesisin kurulma önerisi geçen hafta New York Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından onaylandı.

Enerji tesislerinin sahibi Ravenswood Development, projeyi 129 MW, 98 MW ve 89 MW olmak üzere üç aşamada gerçekleştirmeyi planlıyor. İlk aşama, 2021 yılının mart ayına kadar tamamlanacak. Projenin ikinci ve üçüncü aşamalarının ne zaman tamamlanacağı ise henüz açıklanmadı. Bataryaların hepsi konuşlandırıldığında 316 MW'lık güç elde edilebilecek ve 2030'a kadar New York Eyaleti'nin 3000 MW'lık hedefinin %10'unu karşılayacak.

dünyanın en büyük aküsü new york

Önerilen depolama projesi, 136 akü ve 64'ü santral üzerinde çifterli yer alacak evireç ünitelerinden oluşacak. Komisyona sunulan şartnamelere göre, Sunny Central Storage 2500-EV-US Evireçler dönüştürücü olarak kullanılacak. Bir araştırma, devasa akünün sahadaki gürültü seviyesini yalnızca 3 desibel artıracağını ve ancak bu artışın, yakınlarda yerleşim bölgesi olduğu için önemli olduğunu gösteriyor.

Ravenswood Development, Queens bölgesindeki aküde depolanan elektriğin, kömür ve doğal gaz dahil olmak üzere herhangi bir kaynaktan gelebileceğini doğruladı. Ancak tesis, bölgedeki karbon salınımını azaltacak çünkü konuşlandırılacak aküler, gazlı peaker tesislerinin kullanımını azaltacak. Elbette yerel şebekeye ne kadar yenilenebilir enerji veriliyorsa, emisyon o kadar düşük olacak.

batarya santrali

Şu anda dünyanın en büyük lityum-iyon bataryaları, Florida Power & Light tarafından yapıldı ve 409 MW/900 MW'lık tesis bünyesinde Kaliforniya Moss Landing'de Vistra Energy'nin 300 MW/1200 MWh, Tesla'nın 182.5 MW/730 MWh sistemini barındırıyor.

Ayrıca yakın zamanda 300 MW/1.2 GWh Eland tesisi, Los Angeles'ta 8minutes Solar Energy tarafından duyuruldu. Geleceğe giden yol açık; daha uzun depolama sürelerine sahip projeler, yenilenebilir enerji devrimine büyük ölçüde katkı sağlayacak.

Kaynak : https://cleantechnica.com/2019/10/28/worlds-largest-storage-battery-2-5-gwh-to-replace-gas-peaker-plants-in-queens/
9
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
1
0
0