Dünyanın En Büyük Yatırım Bankası, Çalışanlarının Yarısını Robotlarla Değiştirecek

21
10
2
1
0
Hepimizin bir bakıma korkulu rüyası olan robot işçiler, önümüzdeki beş yıl içerisinde iş hayatına girmeye başlıyor.

Artan robotlar ve yapay zekalar, artık insanların görevlerini alabilecek kadar ilerledi. Öyle ki bu gelişim sürecinde de birçok kişi durumdan duyduğu endişeyi anlatmıştı. Bu kişilere olanaksız bir şey söylüyormuşçasına tepki verilse de şimdi bu görüşü doğrular nitelikte gelişmeler yaşanıyor.

Citigroup’un dünyaca ünlü yatırım bankası olan Citibank, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde çalışanların yarısının robotlar ile yer değiştirebileceği konusunda insanları uyardı. Otomatikleşmeye gitme fikrinde olan banka, bu sayede işlerinin yarısını da robotlara yaptıracak.

Bankanın kurumsal müşteri grubu CEO’su Jamie Forese’e göre, teknolojik işler için robotlar daha işlevsel. İnsan faktörü tamamen yok edilmese de bazı pozisyonlarda robotların görev alması işleri çok daha hızlandırabilirdi. Üstelik bu fikri ilk düşünen de Citibank değil. İsviçre’deki St. Galler Kantonalbank, (SGKB) geçtiğimiz ay 7 çalışanı işten çıkarmış, onun yerine 5 robot almıştı.

Pilot projede işlerin iyi gitmesi ise süreci daha hızlı kıldı ve şimdilerde birçok iş yeri robotları gündemine oturttu. Bu konudaki raporlara da bakacak olursak, 13 yıl içerisinde 800 milyon işçi robotlarla değiştirilebilir.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5835537/Citibank-warns-slash-10-000-jobs-replaces-human-workers-robots-five-years.html
21
10
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
10
2
1
0