E-Ticaret Şirketi Amazon, Çalışanlarını Oyun ile Motive Ediyor

32
4
4
2
1
Amazon çalışanları oyunlar ile motive oluyor ve işlerini daha iyi yapıyorlar.

Dünyanın en büyük ilk 4 şirketinden birisi olan Amazon, çalışanlarının verimliliğini artırmak için fazlasıyla eğlenceli yeni bir sistemi depolarında yürürlüğe soktu. Çalışanların Gönüllü esasına dayalı olarak katıldığı yeni sistemde çalışanlar belirli görevleri yerine getirdiklerinde puan kazanıyorlar ve birbirleri arasında bu puanlarla yarışıyorlar.

Amazon'un yıllar içinde gösterdiği büyüme ve gelişme onu, paketleri daha hızlı bir şekilde kargolamak zorunda bıraktı. Bunu gerçekleştirmek için ilk başta çalışanlarına fazla mesai koyan ABD merkezli şirket daha sonra bu yöntemin yürümeyeceğini anladı ve bu iş için robotları devreye sokarken, çalışanların saat başına aldıkları minimum vardiya ücretini 15 dolar olarak sabitlemişti. Şimdi ise çok daha etkileşimli bir yöntemi hayata geçirdi.

Yapılacak işleri oyunlaştıran Amazon, makinelerin ekranlarına bu oyunu yükledi. Görevleri gerçekleştiren her çalışan bu oyun sayesinde ya kendi başlarına ya da takım hâlinde çalışarak puan kazanıp diğer çalışanlardan üstün gelmeye çalışıyorlar. Amazon'un uygulamaya başladığı motive edici yöntemi Uber ve Lyft'in sürücülerin daha uzun sürmeleri durumunda hâlihazırda uyguluyor oluşu ise çalışanları ödüllendirmenin iş başarısını yakalamada önemli bir etmen olduğunu kanıtlıyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/05/22/amazon-has-turned-warehouse-tasks-into-a-literal-game/
32
4
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
32
4
4
2
1