Xiaomi'nin Ekran Altı Kameraya Sahip Modelinin Videosu Ortaya Çıktı (Video)

54
6
6
5
3
Xiaomi'nin Ekran Altı Kameraya Sahip Modelinin Videosu Ortaya Çıktı (Video)
Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin ekran altı kamera teknolojisine sahip bir modelinin videosu ortaya çıktı. Ayrıca telefonun ortaya çıkan videosunda, arka panelinin yeni duyurulan Mi 10 Ultra ile aynı olduğu görülüyor.

Son yıllarda akıllı telefonların ekran gövde oranları büyürken ön tarafta yer alan kameraların konumlandırılması sorunu çıkmıştı. Ön kameralar için çentikli ya da delikli tasarımlar benimsenmişti. Bu tasarım tercihinde ise ekranın bütünlüğünün bozulması bazı kullanıcıları rahatsız etmişti.

Şirketler, bunun için çeşitli çözümler geliştirmeye çalıştı. Kimisi 'pop-up' kameralar kullanırken kimisi 'flip' kameraları kullandı. Ancak bu konuda en çok gelecek vaat eden ekran altı kamera teknolojisi oldu. Bu konuda önemli ölçüde yol kat eden şirketlerden bir tanesi ise Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi.

Ekran altı kameralı Xiaomi Mi 10 Ultra

(Xiaomi ekran altı kameralı telefonu, arka paneli tıpkı Mi 10 Ultra gibi, ekim ya da kasım ayına kadar çıkabilir)

Xiaomi'nin ekran altı kamera teknolojisi konusunda önde gelen şirketlerden bir tanesi olduğu biliniyor. Şirketin, böyle bir cihazı önümüzdeki sene kullanıcılarına sunması bekleniyor. Ancak Sahil Karoul (@KaroulSahil) isimli bir YouTuber'ın Twitter'dan paylaştığı bilgiye göre, bu cihaz beklenenden erken çıkabilir.

Karoul, ekran altı kameraya sahip Xiaomi modelinin ekim ya da kasım aylarında çıkabileceğini söylerken telefonun arka panelinin Mi 10 Ultra'ya da benzediğini söyledi. Ortaya attığı bu iddiasını güçlendirmek için de bir video paylaştı.

Şu an böyle bir modelle ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmiş durumda değil. Ayrıca şirketin bu konuda resmi bir açıklama yapması da pek mümkün gözükmüyor. Ancak telefonun ekim ya da kasım ayları gibi çıkacağı iddiası doğruysa yakın zamanda bu modelle ilgili çeşitli bilgiler ortaya çıkmaya başlayacaktır.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/09/05/xiaomi-mi-10-ultra-with-a-sub-screen-camera-appears-in-a-leaked-video/
54
6
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
54
6
6
5
3