Epic Games Store'a 'Cloud Save' Özelliği Geldi

18
8
3
2
0
Bilgisayarınıza format attığınızda veya herhangi bir veri kaybı yaşadığınızda üzerinde saatlerce emek harcadığınız save (kayıt) dosyalarınızı kaybetmek, gerçek anlamda üzücü bir durum olabiliyor. Epic Games ise bunun önüne geçmek için Cloud Save özelliğini bazı oyunlarında başlattı.

Her hafta Steam fiyatı 20-30 TL civarında olan bir oyunu Epic Games Store üzerinde ücretsiz olarak yayınlayan Epic Games'in düzenlediği bu fırsatlar, oyuncular arasında büyük ilgiyle karşılanıyor.

Bu haftaki fırsatında bir yerine iki oyunu ücretsiz olarak tüm kullanıcılara sunan ABD merkezli video oyun şirketi Epic Games, tarihinde ilk kez bu iki oyunla beraber Cloud Save (bulut üzerinden kayıt) özelliğini de hayata geçirdi.

Bu hafta ücretsiz olarak dağıtılan This War of Mine ve Moonlighter'ın oyun içi ayarlar kısmında Cloud Save'i Aktif Et seçeneğinin bulunması ile Twitter üzerinden Epic'in kurucusu Tim Sweeney'e sorular yöneltildi.

Sweeney ise Twitter hesabı üzerinden bu sorulara yanıt olan bir tweet paylaştı. Bu tweet'te Sweeney, Cloud Save özelliğinin birkaç yeni oyunda kullanılabilir olduğunu ancak tüm oyunlarda bu özelliğin sunulmasının biraz zaman alacağını ifade etti.

cloud save moonlighter

Oyuncuların herhangi bir cihazda Epic hesaplarına giriş yaptıklarında oyunda kaldıkları yerden devam edebilmelerine olanak sağlayan Cloud Save teknolojisinin oyunlara entegre edilmesi kısmında geliştiricilere herhangi bir iş düşmediğini belirten Sweeney, bu özellik için ne yazık ki kesin bir tarih vermedi.

Yapılacak işin sadece Epic Games tarafında olması sebebiyle Cloud Save teknolojisini dijital oyun dağıtım platformu Steam'de uzun zamandır olduğu gibi Epic Games'te de kısa süre içerisinde tüm oyunlarda görmeyi ümit ediyoruz.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/gaming/epic-games-store-cloud-saves/
18
8
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
18
8
3
2
0