Eşcinsel Üreticilere Sorun Yaşatan YouTube, LGBTİ Topluluğundan Özür Diledi

29
26
9
2
1
Google, eşcinselliğe bakış açısı söz konusu olduğunda günümüzün en çağdaş şirketlerinden birisi olarak imaj çiziyor. İş bu konuda yönetilen itibara gelince, şirketin YouTube kolunda LGBTİ üyesi olan içerik üreticilerine çok da adil davranmadığı görülüyordu, ancak beklenen özür geldi.

Eğer YouTube üzerinde yayın yapan, diğer insanlardan farklı bir içerik üreticisi görürseniz, muhtemelen platform o ve onun gibi olanlara sorun çıkarıyordur. YouTube; gelir adaletsizliğinin, algoritmalardaki videoları öne çıkarma alışkanlıklarının günden güne kötüye gitti bir mecra olarak, üreticilerini eşit şekilde memnun edemiyor. 

Reklam ve gelir kaynağı söz konusu olduğunda son zamanlarda sıkıntılar yaşayan LGBTİ üyesi içerik üreticileri, durum üzerine şirkete bildirimlerde bulundular. Eşcinsellerin her yıl kutladıkları Onur Ayı kapsamında Google, YouTube kolundan bir özür açıklaması yaptı. Firma, söz konusu adaletsizliğin ortadan kaldırılması için çalışmalar yapacağını söyledi.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “LGBTİ topluluğunu uygunsuz reklamlar ve gelir politikamızı nasıl uygulayacağımıza dair endişelerimiz ile hayal kırıklığına uğrattık” şeklinde samimi ifadelere de yer verildi. 

Bir süredir YouTube üzerinde eşçinsellik karşıtlığı ya da düşmanlığı güden reklamların olması, eşcinsellerin çektikleri videolardaki reklamların kaldırılması gibi durumlar içerik üreticilerinin canını sıkıyordu. Google’ın reklam algoritmalarında “trans - transgender” kelimelerinin göz ardı edilmelerinden kaynaklanan gelir adaletsizliği şirket tarafından düzeltilecek.  YouTube, “LGBTİ topluluğunun, YouTube’da güvende, eşit, desteklendiğini ve hoş karşılandığını hissetmesi bizim için oldukça önemli. Yaptığınız iş oldukça değerli ve bu hakkı elde etmek için sizinle çalışmaya kararlıyız.” şeklinde topluluğun üyelerine ve diğer eşcinsel üreticilere seslendi: 

Google ve yan şirketleri, firmanın itibar kaygısı ile aldığı toplumsal pozisyonlara karşı, tutarsız imajlar çizerek itibarı zedelemek istemiyor. Bu nedenle söz konusu özürün, YouTube açısından bazı değişimlerin işaretçisi olarak değerlendirilmeleri normaldir.

29
26
9
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
26
9
2
1