Facebook, Google, Amazon ve Apple CEO'ları Kongre'de İfade Verecek

19
4
2
1
1
Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin başlarındaki isimler olan Tim Cook, Sundar Pichai, Mark Zuckerberg ve Jeff Bezos, ABD Kongre'sinde ifade verecek. Bu dört CEO, şirketlerinin pazar hâkimiyeti konusundaki soruları yanıtlayacak.

Bugün teknoloji ve sosyal medya devleri dediğimizde birçok kişinin aklına belli şirketler geliyor: Amazon, Apple, Google ve Facebook. Bu dört şirket, faaliyet gösterdikleri alanda ya tekel ya da hâkim güç pozisyonuna gelmiş konumdalar.

İşte tam da bu yüzden dünyanın en zengin insanı konumunda bulunan Amazon'dan Jeff Bezos, Apple'dan Tim Cook, Google'dan Sundar Pichai ve Facebook'tan Mark Zuckerberg ABD kongresi rekabet alt komitesi karşısında ifade verecek.

Tekelleşme sorunu

google apple amazon facebook

Dört büyük şirketin CEO koltuğunda oturan bu dört isim, çarşamba günü geçtiğimiz seneden bu yana devam eden soruşturmada başlarında bulundukları şirketlerin pazar hâkimiyetine yönelik soruları cevaplandırmaya çalışacak. Bu dört ismin çarşamba günü gerçekleştirilecek oturuma video konferans yoluyla katılması bekleniyor.

Şirket CEO'larının pazar hâkimiyeti ve müşteriler üzerindeki etkileri hakkında ifade verdiği, geçen seneden beri devam eden panel, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler tarafından oluşturulan bir soruşturma ekibinin sorularını yanıtlıyor.

apple

Teknoloji dünyasında ilk kez kongresel olarak bir teftiş gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen bu soruşturmanın amacı ise hâlihazırda var olan rekabet kanunlarının ve yüz yıllık tekel karşıtı yasaların yeterli mi olduğu yoksa yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu belirlemek.

Söz konusu bu dört şirket, hisselerinin toplam piyasa değerlerine bakıldığında en değerli şirketler listesinde ilk 10'da yer alıyor. 23 Mayıs 2020'de yapılan listelemeye göre Apple, 1 milyar 286 milyon dolar ile üçüncü; Amazon, 1 milyar 233 milyon dolar ile dördüncü; Google'ın üst kuruluşu Alphabet, 919 milyon dolar ile beşinci; Facebook, 584 milyon dolar ile altıncı sırada yer alıyor.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/dunya/amazon-apple-google-ve-facebook-ceolari-abd-kongresinde-ifade-verecek-/1922473
19
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
4
2
1
1