Facebook’tan ‘Sansür mü Geliyor?’ Dedirten Hizmet Koşulları Değişikliği

14
10
4
0
0
Facebook, 1 Ekim itibarıyla Hizmet Koşulları'nı güncelleyeceğini ve olumsuz yasal süreçlerden kaçınmak için kullanıcıların içeriklerini kaldırabileceğini duyurdu.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, 1 Ekim itibarıyla Hizmet Koşulları metninde önemli bir değişiklik gerçekleştirecek. An itibarıyla buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz Facebook’un yeni Hizmet Koşulları metnine göre platform, gerekli gördüğü durumlarda kullanıcıların içeriklerini kaldırabilecek.

Facebook’un 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girecek yeni Hizmet Koşulları metninin ‘3. Facebook'a ve topluluğumuza verdiğiniz taahhütler’ başlığının altında bulunan ‘2. Facebook'ta paylaşabilecekleriniz ve yapabilecekleriniz’ alt başlığında yer alan açıklamada Facebook, şu ifadelere yer veriyor:

Facebook: 1 Ekim itibarıyla Hizmet Koşulları Kısım 3.2 güncellenecek

facebook hizmet koşulları

“Facebook’a yönelik olumsuz yasal süreçlerden ve düzenleyici yaptırımlarından kaçınmak ya da azaltmak için gerekli görüldüğü takdirde içeriğinize, hizmetlerinize veya bilgilerinize erişimi kaldırabilir veya kısıtlayabiliriz.

Facebook, henüz yeni Hizmet Koşullar metninin ilgili bölümünü Türkçe’ye tercüme etmediğinden ilgili sayfayı ziyaret edildiğinde ‘2. Facebook'ta paylaşabilecekleriniz ve yapabilecekleriniz’ alt başlığının tüm açıklaması orijinal (İngilizce) dilinde görülüyor. Yine de metnin Türkçe Hizmet Koşulları metnine de eklenmiş olması, global bir geçerliliğe sahip olduğunun bir göstergesi.

facebook gönderi kaldırma

Facebook’un yeni Hizmet Koşulları metni konusunda sosyal medya kullanıcıları ikiye bölünmüş durumda. Bir gruba göre Facebook, söz konusu madde ile yaklaşan ABD başkanlık seçimleri öncesi çevrimiçi bir sansür kampanyası için zemin hazırlıyor.

Konuya daha iyimser yaklaşan bir diğer kesim ise Facebook’un söz konusu madde değişikliği ile yalan ve sahte haberlere karşı elini güçlendirdiğini, artık platformda daha az sahte haber yer alacağını ifade etti.

Kaynak : https://www.facebook.com/legal/terms/preview
14
10
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
10
4
0
0