Facebook, Orta Doğu Kaynaklı Birçok Sahte Hesabı Sildi

7
5
1
0
0
Yanlış haber yayılması konusunda adı çıkan platformlardan bir tanesi olan Facebook, bu konuyla ilgili mücadelesine devam ediyor. Yayınlanan yeni bir blog yazısında Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Suudi Arabistan kaynaklı birçok hesabın silindiği bildirildi.

Sosyal medya devi Facebook’un siber güvenlik politikası yöneticisi Nathaniel Gleicher tarafından yayınlanan blog yazısında Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Suudi Arabistan’a ait sayfaların, grupların ve hesapların silindiği duyuruldu. Açıklamalara göre iki ayrı operasyon gerçekleştirildi. Bir tanesi BAE ve Mısır’a diğeri ise Suudi Arabistan’a idi.

Paylaşılan blog yazısında şu ifadelere yer verildi: “Bu tarz aktiviteleri tespit etmek ve durdurmak için sürekli olarak çalışıyoruz çünkü servisimizin insanları manipüle etmek için kullanılmasını istemiyoruz. Bu tarz sayfaları, grupları ve hesapları paylaşımlarının içerikleri yüzünden değil davranışları yüzünden kapatıyoruz. Bu olayların her birinde, bu aktivitelerin arkasındaki insanlar, birbirleriyle koordineli ve okları kendilerinden uzaklaştırmak için sahte hesaplar kullanıyorlar. Harekete geçmemizin sebebi bu.”

facebook

Gerçekleştirilen iki operasyon ile 476 hesap, 246 sayfa, 10 grup, 4 etkinlik ve 48 Instagram hesabı kapatıldı. Rapora göre bu hesapların ve sayfaların arkasındaki isimler, BAE’den önemli figürlermiş gibi davranarak içerik paylaşımları yapıyordu. Terörist grupları destekleyen içerikler de paylaşan hesapların tüm bilgileri kanun güçleriyle de paylaşıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır kaynaklı olan bu sayfalar, Facebook’ta 13,7 milyondan fazla takipçiye, Instagram’da ise 65 binden fazla takipçiye ulaşmıştı. Bu operasyonda ayrıca yaklaşık 167 bin dolarlık Facebook reklam geliri harcandı.

Operasyon düzenlenen Suudi Arabistan kaynaklı sayfalar ise Facebook’ta 1,4 milyon takipçi, Instagram’da 145 bin takipçiye ulaşmıştı. Bu operasyonda da 108 bin dolarlık Facebook ve Instagram reklamı harcandı.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/news/facebook-removes-fake-accounts-from-middle-east/
7
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
5
1
0
0