Facebook'a Podcast Özelliği Geliyor: Yayınlar Doğrudan Facebook Üzerinden Dinlenebilecek

7
2
2
0
0
Facebook, kullanıcıların Facebook profillerine doğrudan podcastlerini eklemelerine olanak tanıyan yeni özelliğini yakında kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni özellik ile kullanıcılar aynı zamanda podcast yayınlarını doğrudan Facebook üzerinden takip edebilecek; diledikleri podcastleri arkadaşları ile paylaşabilecek.

Son dönemde podcastlerin artan popülaritesi, Clubhouse, Twitter'ın yeni Spaces özelliği derken, ses odaklı içerikler giderek önem kazanmaya başladı. Platformlar da bu dönüşüme ayak uydurmak için sürekli yenilikler getirmeye devam ediyorlar. Facebook da o platformlardan biri. 

Sosyal medya devi, bu kapsamda önümüzdeki aylarda Clubhouse benzeri bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Canlı sohbet odaları olarak karşımıza çıkacak olan bu özellik, önce test aşamasına girecek ve ardından da herkesin kullanımına sunulacak. Bunun yanında Facebook'un bir diğer adımı ise podcastleri platforma taşımak.

Herhangi bir yükleme yapmaya ya da bağlantı paylaşmaya gerek olmayacak:

Yeni podcast özelliği, podcast yayını yapan yayıncılara gönderilen mail ile kesinlik kazandı. Söz konusu maile göre yayıncılar podcastlerinin RSS feedlerini bir kez Facebook ile bağladıktan sonra tüm yeni yayınlar otomatik olarak platforma yüklenecek. Böylece yayıncıların takipçileri, en güncel yayınları düzenli olarak Facebook üzerinden de takip edebilecek. Yayıncılar diledikleri zaman podcastlerini platformdan kaldırabilecek. Podcastlerin Facebook üzerinden paylaşılması da mümkün olacak.

Podcast özelliği ile birlikte gelen bir diğer yenilik ise yayınları takip eden kişilerin podcastten diledikleri bölümlerle 1 dakikadan kısa klipler oluşturabilmesi. Ancak bu özellik, yayıncıların aktif etmesi durumda kullanılabilir olacak. 

Facebook podcast özelliğini ilk etapta seçilen bazı yayıncılara özel olarak kullanıma sunacak. Özellik, 22 Haziran'dan itibaren kullanılabilir durumda olacak. Kısa bir test sürecinden sonra özelliğin tüm kullanıcıların beğenisine sunulacağı düşünülüyor.

Webtekno podcastlerini dinlemek için:

Kaynak : https://www.theverge.com/2021/6/16/22537023/facebook-podcast-rss-feed-publish-clips-pages
7
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
2
0
0