Facebook, Sınırları Aşan Türkiye Projesi ile Ülkemize Yapacağı Yatırımları Başlattı

28
11
9
3
3
Facebook, Türkiye'de işletmelerin hem yerel hem de uluslararası olarak büyümesini sağlayacak Sınırları Aşan Türkiye projesini tanıtarak ülkemize yapacağı yatırımları başlatmış oldu.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook; KOBİ’ler, topluluklar ve iş ortaklıkları aracılığıyla Türkiye ekonomisine katkıda bulunacağı bir dizi yatırım girişimini içeren Sınırları Aşan Türkiye projesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Facebook Küresel Pazarlama Çözümleri Başkan Yardımcısı Carolyn Everson ve Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş’ın yanı sıra TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu’nun konuşmaları ile başlayan toplantı, Deloitte Türkiye’nin Facebook ve Türkiye ile ilgili hazırladığı  ekonomik ve sosyal etki raporunun açıklanması ile devam etti.

Konuşması sırasında Facebook’un KOBİ’lere sağladığı faydalardan bahseden Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, Türkiye nüfusunun %80’in Facebook üzerinden en az bir yerel işletme ile bağlantı kurduğunu dile getirirken, ‘’1,7 milyondan fazla KOBİ’nin Facebook’ta bir işletme sayfası var, bu da Türkiye’deki KOBİ sayısının %55’ine tekabül ediyor.’’ dedi. Deloitte raporuna göre ise Türkiye’deki işletmeler, Instagram, Facebook, Messenger ve WhatsApp’ı içine alan Facebook Platformlarını kullanarak Türkiye ekonomisine 15,3 milyar TL katma değer sağlıyor ve ülke çapında 209 bin kişinin istihdam edilmesini sağlıyor.

Toplantı sırasında söz alan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Facebook, TOBB ve Habitat Derneği iş birliği ile Sınırları Aşan Türkiye projesi kapsamında bir Girişimcilik ve Sosyal Etki Merkezi açılmasının planlandığını ve söz konusu merkezin Mayıs 2019’da hizmete girmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Deloitte Türkiye’nin söz konusu proje için hazırlamış olduğu Dijital Köprüler: Sınırları Aşmanın En Kısa Yolu adlı raporda dikkat çeken bilgiler şu şekilde:

  • Sosyal medya kullanan işletmelerin %93’ü Facebook uygulama ailesinin işletmelerini büyütmelerine yardımcı olduğunu, %87’si ise bu platformlar sayesinde satışlarının arttığını dile getiriyor.
  • Facebook’ta dünyanın dört bir yanından 135 milyondan fazla insan Türkiye’deki işletmelerle bağlantı kuruyor.
  • İşletmelerin %89’u Facebook uygulama ve ürünleri ailesinin başka şehirlere ya da ülkelere satış yapmalarına yardımcı olduğunu dile getiriyor.
  • İnsanların %78’i Facebook’ta ilgili gruplara üye ve %65’i Facebook gruplarının Türkiye’nin başka yerlerinde yaşayan diğer insanlarla bağlantı kurmalarında önemli bir rol oynadığına inanıyor.
  • Türkiye’deki kullanıcıların %32’si bir sosyal sorumluluk projesine katıldığını, %11’i ise Facebook platformlarında bir içerik gördükten hemen sonra bağış yaptığını söylüyor.
Kaynak : https://mediacat.com/facebook-sinirlari-asan-turkiye-projesini-tanitti/
28
11
9
3
3
Emoji İle Tepki Ver
28
11
9
3
3