Facebook, Twitch'in Tahtına Göz Dikti: 'FB.GG' Geliyor!

38
18
7
3
1
Facebook, Facebook Gaming adlı yeni platformu ile yalnızca oyun üzerine içerikleri konu alacak. Bünyesinde canlı yayınlar da barındıracak olan platform Fb.gg uzantısı ile hizmete açıldı.

Dönem itibariyle başarılı olan her konseptin haklarını satın alan ya da daha iyi bir versiyonunu geliştirmek için çalışmalarda bulunan Facebook, Twitch’in konseptine de göz dikti. Dün itibariyle resmiyet kazanan habere göre Fb.gg uzantısı ile Facebook Gaming ismiyle oluşturulan platform, birçok ünlü yayıncının yeni adresi haline gelebilir.  Konsept olarak Twitch ile benzer şekilde oyun odaklı canlı yayınları konu alan uzantı, bünyesinde birçok başarılı yayıncı ile masaya oturmaya hazırlanıyor.

Yalnızca canlı yayından ibaret olmayacak olan Fb.gg platformu aynı zamanda bir haber kanalına benzer yapısı ile  Facebook’un temel nimetlerinden faydalanarak başarılı bir hizmet vadediyor. Sık sık içerisinde e-spor’a ve oyun konferanslarına dair içerikler barındıracak olan platform, ünlü ünsüz ayırt etmeksizin başarılı olan her içerik sahibini oyun severler ile buluşturmayı hedefliyor.

Temel anlamda Facebook içerisinde yakalaması zor olan içerikleri tek bir çatı altında toplayacak olan Fb.gg şimdiden Twitch.tv’nin en ciddi rakibi olarak gösteriliyor. Twitch.tv’nin interaktif etkileşim ve canlı sohbet konusundaki başarısı düşünüldüğünde Facebook cephesinin önünde oldukça zorlu bir süreç var. Fakat yine de Twitch’e mal edilmiş olan canlı sohbet kültürünün, kartlar doğru oynanırsa fb.gg’ye de entegre edilmesi imkansız değil.

38
18
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
38
18
7
3
1