Fazla Gerçekçi Minyatürler Tasarlayarak Filmleri Gerçeğe Dönüştüren Fotoğrafçı

80
40
4
2
0
Sanatların birbiriyle kombinasyonu sonucunda ortaya çıkan eserler bizi bizden alıyor. Şimdi de bir fotoğrafçı, favori filmlerinden seçtiği sahneleri gerçek hayata getirmek için minyatür sanatı ve fotoğrafçılığı birleştirdi.

Fotoğrafçıların herhangi bir sanat dalından esinlenmeleri sonucunda ortaya çıkan müthiş eserleri daha önce de görmüştük. Müzik, resim ve birçok sanat dalı fotoğrafçılık ile birleşince insan bambaşka bir dünyaya gidiyor. Bu kez de Nicholas Busch isimli fotoğrafçı ilhamını filmlerden alarak gerçekçi minyatürler oluşturuyor ve bunu bir sanata dönüştürüyor.

Nicholas, Oz Büyücüsü, Alice Harikalar Diyarında ve Yüzüklerin Efendisi gibi birçok efsanevi filmden esinlenmiş. Sanatçı, film sahnelerindeki bazı objeleri hiper realistik bir halde minyatür olarak tasarlamış. Ardından Photoshop’un da yardımıyla ortaya filmde gördüğümüz sahnenin gerçeğe en yakın halini çıkarmış.

minyatür fotoğrafçı

Nicholas’ın verdiği bir röportaja göre şu anda bir sanata dönüştürdüğü minyatür oluşturma aslında istemeden başlamış. Sanatçı daha önce oyuncak fotoğrafçılığı yapıyormuş ve hiçbir yerde bulamadığı bir arka plana ihtiyaç duymuş. Dolayısıyla arka planı yapmak için ihtiyacı olan tüm malzemeleri satın almış. Böylece minyatür dünyasına atılmış.

nicholas busch

Küçük fotoğraf setleriyle başlayan serüven en sonunda favori filmlerinin sahnelerini taklit etmeye kadar uzamış. Yaptığı minyatürlerden sonra içine koyabileceği insanları bulmak için de Facebook’taki fotoğrafçılık ve model gruplarına başvurmuş.

fotoğraf sanatçısı nicholas busch

Nicholas’ın kullandığı ekipmanı merak ediyorsanız sıralayalım: Nicholas, kamera kısmında Canon 5D Mark IV, Sigma 35 mm f/1.4 Art lens ve Mefoto tripod kullanıyor. Işıklandırmayı yapmak için de Godox AD600Pro stüdyo flaşı ve iki softbox ile işini görüyor. Daha sonra çektiği insan ve minyatür fotoğraflarını Photoshop ile birleştiriyor. Sanatçının diğer eserlerini aşağıda görebilirsiniz:

nicholas busch fotoğraf

lord of the rings

alice harikalar diyarında nicholas

minyatür fotoğrafçılığı

alice harikalar diyarında minyatür

Kaynak : https://www.diyphotography.net/this-photographer-builds-highly-realistic-miniatures-for-stunning-movie-inspired-portraits/
80
40
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
80
40
4
2
0