FedEx - Volvo Ortaklığı ile Tek Bir Kamyon, Tüm Filoyu Kontrol Edebilecek

13
3
1
0
0
FedEx ve Volvo ortaklığı doğrultusunda geliştirilen proje ile bir insan tarafından kontrol edilen filo lideri kamyon, arkasında kalan filoya ait tüm otonom araçları kontrol edebilecek.

Konu devasa bir kamyon filosunun yönetimi olduğunda sıkıcılık olarak lanse edilen düzenli ve planlı bir sürüş, anlamını değiştirerek görsel ve işlevsel anlamda oldukça dikkat çekici bir hal alır.

Dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden FedEx, güvenlik konusunda en iddialı otomotiv şirketlerinin başında gelen Volvo ile ortak bir projenin hazırlıklarını yapıyor. Projenin odak noktası olan yüksek güvenlik ve minimum maliyet mottosu ise bize doğal yaşamdan bir örneği çağrıştırıyor, ördekleri.

Yeni proje dahilinde lider bir kamyonun, arkasında kalan filonun diğer üyelerini de kontrol etmesi yatıyor. Tıpkı anne ördeği takip eden tek sıraya dizilmiş yavru ördekler gibi FedEx kamyonları da tek sıra halinde liderleri olan ve bir insan tarafından yönetilen kamyonu güvenli bir mesafede otomatik olarak takip edebilecek.

Şu an için yalnızca hız sabitleme anlamında hizmet verebilen sistem, araçlar arasında bir buçuk saniyelik fren payı bırakarak amacına doğru emin adımlar ile ilerliyor. Projenin bitmiş halinde ise tek bir sürücü tarafından kontrol edilen dev FedEx konvoyları ile karşılaşmak mümkün olacak.

Kaynak : https://jalopnik.com/[object%20Object]
13
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
1
0
0