FIFA Blok Zinciri Dünyasına Adım Attı: Dünya Kupası’nın En İyi Golleri NFT Koleksiyonu Olacak

3
2
0
0
0
FIFA, futbol severler tarafından heyecanla beklenen 2022 Dünya Kupası için özel bir NFT koleksiyonu yayınlayacağını açıkladı. NFT koleksiyonun turnuva tarihi boyunca atılmış en iyi goller, en iyi kurtarışlar ve ilginç gol sevinçleri yer alacak.

Kripto paralar gibi NFT’ler de gittikçe popülerleşiyor. Çoğu alanda kullanılmaya ve yatırımlar almaya başlayan NFT’ler spor dünyasında yavaş yavaş yeri alıyor. Geçtiğimiz aylarda Barcelona, AC Milan ve Liverpool gibi futbolun devleri NFT konusunda çeşitli adımlar atmıştı. Futbolun yanı sıra basketbolda da NBA tarafından bir NFT projesi duyurulmuştu.

Futbolda yeni teknolojileri kullanma konusunda önemli adımlar atan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), geçtiğimiz aylarda, blok zincir teknolojisi şirketi Algorand ile sponsorluk anlaşmasına imza atmıştı. Bu anlaşmanın ilk adımı olarak FIFA, Algorand blokzincirinde bir NFT koleksiyonu piyasaya sürüleceğini açıkladı.

2022 Dünya Kupası’ndan önce piyasaya sürülmesi bekleniyor

FİFA NFT anlaşması

FIFA’nın geçtiğimiz aylarda Algorand ile yaptığı anlaşmadan sonra blokzincirin yerel varlığı ALGO’ya olan ilgi bir hayli artmıştı. Yapılan ortaklıkta Algorand, FIFA’nın dijital cüzdan oluşturmasına ve diğer Blockchain tabanlı projeler başlatmasına yardımcı olacaktı. İlk adım da Dünya Kupası NFT koleksiyonu ile atılmış oldu.

FIFA+ Collect adı verilen koleksiyonun bu ay içinde piyasaya çıkması bekleniyor. Kullanıcılar, Dünya Kupası ve Kadınlar Dünya Kupası tarihindeki en iyi golleri, kurtarışları, ilginç gol sevinçleri ve daha fazlasını içeren anları satın alabilecek veya takas edebilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan FIFA yetkilisi Romy Gai, taraftar kitlesinin giderek değiştiğini ve dünyanın dört bir yanındaki futbol severlerin oyuna bir şekilde dahil olduğunu belirtti. Gai, bu heyecan verici NFT koleksiyonunu taraftarların kullanımına sunarak, Dünya Kupası’nın bir parçasına sahip olma fırsatı sunduklarını açıkladı.

Kaynak : https://www.coinkolik.com/fifa-2022-dunya-kupasi-icin-nft-koleksiyonu-piyasaya-surecek/
3
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
0
0
0