Fortnite'tan Kırılacak Klavye Bırakmayacak Düşme Hasarı Hatası

41
39
11
7
2
Fortnite, geçtiğimiz dönemlerde yüksekten düşen kişilerin hasar almasını engelleyen bir düşme hasarı hatasıyla gündeme gelmişti. Oyun, şimdi de suya düşen oyuncuların hasar almasına neden olan bir düşme hasarı hatasıyla karşı karşıya kaldı.

Son zamanların en popüler oyunlarından biri olan Fortnite, geçtiğimiz aylarda 2. bölümün yayınlanması ile birlikte bazı hatalarla karşı karşıya kalmıştı. Fortnite oyuncuları, ikinci bölümün yayınlanmasıyla birlikte düşme hasarıyla ilgili bir sorunu fark etmişlerdi. Bu hata, oyuncular ne kadar yükseklikten düşerlerse düşsünler hasar almalarını engelliyordu ve bu maç boyunca sürüyordu.

Bunu yapmak isteyen oyuncular, oyundaki halatlardan kayarken kendilerini suyun üzerine düşürüyorlardı ve hata bu şekilde aktifleşiyordu. Bu şekilde yerden yüksek bir şekilde birileriyle savaşıyorsanız ve karşınızdaki rakip altınızdaki platformu kırarak sizi öldürdüğünü düşünüyorsa büyük bir sürprizle karşı karşıya kalıyordu. Geliştirici ekip, oyundaki bu hatayı düzeltmeye çalışırken daha farklı bir hataya sebep oldu.

Artık suya atlamak ölümsüz yapmıyor, tam aksine sizi öldürüyor

Fortnite

Bu haftanın başlarında fark edilen bir olay, Fortnite’ı yeniden gündeme taşıdı. Normalde oyundaki çelik halatlardan atlarsanız ne kadar yüksekte olduğunuz fark etmeksizin hasar almıyordunuz ancak bu çok ilginç bir hataya yol açtı. İkinci bölümün yayınlanmasıyla suya düşmenin oyuncuları ölümsüz yaptığını fark edip olaya el atmak isteyen geliştirici ekip olayı eline yüzüne bulaştırmış gibi görünüyor.

Hatanın videosuna buradan ulaşabilirsiniz

Artık Fortnite’taki çelik halatları kullanırken atlayıp suya düşerseniz, direkt olarak ölüyorsunuz ya da arkadaşlarınızın yardımına muhtaç kalıyorsunuz. Bu tarz bir durumda düşük veya yüksek miktarda canınızın olmasının hiçbir önemi yok zira hata, çelik halatları kullandıktan sonra suya düşen bir oyuncunun direkt olarak ölmesine sebep oluyor.

Epic Games, hatanın farkında olduklarını belirterek bu hatayı şirketin bilinen sorunlar listesine dahil etti. Şirketin bilinen sorunlar listesi, Trello üzerinde yayınlanıyor ve Epic Games, daha büyük önceliklerinin olduğunu belirterek bu hatayı geri plana atıyor. Bu da hatanın bir süre daha devam edebileceğini gözler önüne seriyor. Dolayısıyla eğer bir Fortnite oyuncusuysanız çelik halatlardan atlamadan önce suyun üzerinde olup olmadığınıza dikkat etmenizi öneririz.

Kaynak : https://www.slashgear.com/fortnites-latest-fall-damage-bug-is-catching-players-by-surprise-06602545/
41
39
11
7
2
Emoji İle Tepki Ver
41
39
11
7
2