Fortnite Yüzünden Konsollar Arasında Dünya Savaşı Çıktı!

86
44
10
5
2
İki gündür sosyal medya adeta bir konsol savaşına sahne oluyor. Fortnite üzerinden gelişen olaylar silsilesi git gide büyümeye devam ediyor.

Aslında her şey oldukça normal ve beklenen bir gelişmeyle başladı; Fortnite'ın Nintendo Switch platformuna gelişiyle. Fanlarının uzunca süredir Switch'te oynamak için gün saydığı oyun sonunda Nintendo tarafından duyuruldu ve neredeyse hiç zaman geçmeden oyun indirilebilir hale geldi.

İşte tüm hengame buradan başladı ve sosyal medya cin atına binen kullanıcılarla dolup taştı. Bunca sinirli kullancının tepkisine neden olan olaysa şu: Nintendo Switch'ten önce oyunu Sony PS4 üzerinden 1 dakika dahi oynadıysanız, hesabınızı Nintendo Switch için kullanamıyorsunuz. İlk bakışta basit bir 'bug' gibi görünen durum maalesef Sony'nin katı 'cross-platform' politikalarından kaynaklanıyor ve büyük ihtimalle düzeltilecek bir durum değil.

Cross-platform dediğimiz şey bir oyunun online özelliklerini, oynadığınız platform haricindeki başka bir platformdaki oyuncularla da paylaşmak demek. Epic Games, Fortnite'ı konsollara tasarlarken cross-platform desteğini de hazır tutmuştu. Böylece Xbox One, PS4 ve Nintendo Switch oyuncuları aynı sunucularda ortak kapışmalara girebilecekti. Aynı şekilde hesabınızı bir konsolda geliştirmişken, ötekine de taşıyabilecektiniz. Maalesef bu anlaşmayı reddeden tek bir taraf oldu: Sony.

İşte bu yüzden hesabına belki de yüzlerce saat ve yüzlerce dolar para harcamış olan oyuncular, şu an hesaplarını Nintendo Switch'de kullanamıyor. İşler zaten oldukça gergin bir durumdayken, Microsoft cephesi de rahat durmayarak Nintendo'ya selam çakıp, Sony'e lafı koydu.

"Nintendo, bir ara Fortnite oynar mıyız?"

"Sony çöz şu işi! Piyasada tekel olabilmek için insanların mağduriyetleri hiçe sayılıyor! Böyle devam ederse durum ters teper ve Xbox'a geçmeyi düşünürüm."

Durum ne zaman çözüme ulaşır bilinmez ama sosyal medya şu an adeta çıldırmış Fornite oyuncusuyla doldu taştı. Sony cephesinden henüz bir açıklama gelmiş değil.

Kaynak : https://variety.com/2018/gaming/news/fortnite-switch-ps4-accounts-1202843175/
86
44
10
5
2
Emoji İle Tepki Ver
86
44
10
5
2