Bir Darbe Daha: Foxconn, Huawei Telefonların Üretimini Durdurdu

105
39
14
12
11
Huawei’nin zor durumlarla mücadele ettiği artık bir sır değil ve bir darbe de üretici Foxconn’dan geldi.

Huawei, ABD’nin kara Listesine girdiğinden beri ABD’li şirketlerle olan ortaklığıyla alakalı büyük sorunlar yaşıyor. Bu bağlamda şirketin Google’dan yonga üreticilerine kadar neredeyse tüm ABD’li partnerleri bağı kesmekte hızlı davranmıştı.

Her ne kadar Huawei bu problemleri kendi yöntemleriyle ve Aptoide ile Play Store’un yerini doldurmak için düzeltmeye çalışsa da, dünyayı güvenirliği konusunda kendisine inandıramıyor. Yeni bir bilgiye göre Foxconn, Huawei’nin cihazlarının üretimini durdurdu. Raporlara göre Huawei, Foxconn’a üretmesi gereken cihazların sayısını düşürmesi için talimat verdi. Ancak Tayvanlı üretici görünüşe göre üretimi tamamen kesti.

Bu bilgiye dayanarak şirketin çözüm çabaları müşterileri ve ortakları ikna etmiyor diyebiliriz. Nitekim, şirketin bu süreci atlatmasını kolaylaştırmak için geçici bir ödemesiz süre tanınmasına rağmen, yasak yürürlüğe girdiğinde faaliyete nasıl devam edeceği konusunda net bir plan yok ve sonuç olarak şirket dünya çapındaki güvenilirliğini yitiriyor.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/06/02/foxconn-reportedly-pauses-huawei-phone-production/
105
39
14
12
11
Emoji İle Tepki Ver
105
39
14
12
11