Galaxy Note 7’lerin Patlamasına Samsung’un Açgözlülüğü Sebep Olmuş!

1
0
0
0
0
Bloomberg’in iddiasına göre Samsung’un Galaxy Note 7’de patlama sorunları yaşamasının sebebi iPhone 7’den önce piyasaya girme azmi olabilir.

Mobil dünyanın iki devi Apple ve Samsung arasında yıllardan bu yana iPhone ile Galaxy S, iPhone Plus serileri ile de Galaxy Note cihazları kıyaslanmakta. Hatta kullanıcılar arasında fanatiklik boyutuna giren bu rekabette aslında Samsung ve Apple de aynı rekabeti kendi arasında geliştirdikleri stratejiler ile perçinliyorlar.

Bunun son örneği olarak Bloomberg’in iddiasına göre Samsung’un milyarlarca Dolar zarara sokan Note 7’deki patlama sorunlarının sebebi firmanın aç gözlülüğü olabilir. Şöyle ki; söylentilere göre Samsung, Apple’ın iPhone 7 lansmanının Eylül 2016’da olacağını bildiği için iPhone 7’den önce Note serisini pazara sürmek istemiş. Böylece erken davranıp kullanıcıları iPhone 7'yi beklemeden Note 7 almalarını sağlamayı amaçlıyor. Yani Note 7'yi önce piyasaya sürerek bir nevi i7 satışlarını baltalamayı amaçlamış.

Ancak ava giden avlanır sözünde ya da acele işe şeytan karışır atasözünde olduğu gibi alelacele şekilde Note 7’yi piyasaya süren Samsung, görünüşe göre birçok farklı pil üreticisinden aldığı Samsung Galaxy Note 7 lityum iyon pillerini tam manasıyla kontrol etmeden (ki sanırım adamlar “zaten yıllardır çalışıyoruz bir sıkıntı olmuyor, yine yoktur” düşüncesini güttüler eminim)  piyasaya sürünce bir anda dibi boyladı diyebiliriz.

Şu ana kadar 2 Milyar Dolar gibi bir zarar eden Samsung, artık eminim hiçbir cihazında bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için açgözlülüğü bırakacaktır.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0