Samsung 'Galaxy Note10 Lite'ın Bazı Özellikleri Belli Oldu

13
2
1
0
0
Samsung'un üzerinde çalıştığı yeni telefonu Galaxy Note10 Lite, Geekbench işlemci testlerinde ortaya çıktı. Yapılan testler, Galaxy Note10 Lite'ın bazı özelliklerini ortaya koyarken ABD'de yaşanan bir gelişme, Galaxy Note10 Lite'ın Bluetooth destekli bir S Pen'e sahip olacağını gösteriyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni telefon modelleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Birkaç gün önce sizlerle paylaşmış olduğumuz bir haberimizde, "Galaxy A81" olarak gelmesi planlanan modelin "Galaxy Note10 Lite" ismiyle gelebileceğinden bahsetmiştik. Bu iddia ne kadar gerçek olacak şu an için bilinmiyor ancak Samsung cephesinde iki yeni gelişme yaşandı. Artık Galaxy Note10 Lite'ın geliyor olduğundan emin olabiliriz. 

Samsung'un üzerinde çalıştığı bu yeni telefonla ilgili bugüne dek bilinen neredeyse hiçbir şey yoktu. Ancak Samsung'un yeni telefonu, Geekbench testlerinde ortaya çıktı. Telefonun işlemci performansıyla ilgili yapılan testler, Galaxy Note10 Lite'ın bazı özelliklerini de ortaya koymuş oldu. Ayrıca ABD Federal İletişim Kurulu (FCC) tarafından verilen bir sertifika, Galaxy Note10 Lite'ın Bluetooth destekli bir S Pen'le geleceğini kesinleştirdi.

Samsung

Geekbench testlerine giren Galaxy Note10 Lite, tek çekirdekli işlemci testlerinde 667, çok çekirdekli işlemci testlerinde ise 2.030 puan almayı başarıyor. Ancak bundan da önemlisi, yapılan bu testle birlikte Galaxy Note10 Lite'ın işlemci ve RAM seçeneklerini öğreniyoruz. Geekbench veri tabanında yer alan bilgilere göre Galaxy Note10 Lite, Exynos 9810 işlemcisinden güç alacak ve bu işlemci 6 GB RAM ile desteklenecek.

İşte Galaxy Note10 Lite'ın Geekbench sonuçları

Samsung

Geekbench veri tabanında yer alan veriler, Galaxy Note10 Lite'ın model kodunun "SM-N770F" olacağını ortaya koyuyor. Ayrıca Samsung'un Galaxy Note serisindeki ara modeli, kutusundan Android 10 işletim sistemine sahip olarak çıkacak. Böylelikle kullanıcılar, Android 10 deneyimini doğrudan yaşamaya başlayacaklar. Ancak ne yazık ki Geekbench, telefonun diğer özellikleriyle ilgili herhangi bir bilgi vermiyor.

FCC tarafından verilen sertifikaya göre ise Galaxy Note10 Lite'ın sahip olacağı S Pen'in boyutları 5.80 x 4.35 x 105.18 mm olacak. Bu boyutlar, Galaxy Note10'un kalemiyle neredeyse aynı boyutlarda. Bu bağlamda, Galaxy Note10 Lite'ın boyutlarının Galaxy Note10'a fazlasıyla benzeyebileceğini söyleyebiliriz. Ancak bu S Pen'le ilgili detaylı bilgiler, ne yazık ki FCC sertifikalarında görüntülenemiyor.

ABD Federal İletişim Kurulu tarafından verilen sertifika, bu S Pen'in fotoğraflarını da içeriyor. Ancak kurul, bu fotoğraflara erişimi 25 Mayıs 2020 tarihine kadar kilitlemiş durumda. Aslına bakacak olursak bu tarih fazlasıyla ilginç çünkü Samsung, bu tarihten sadece birkaç ay sonra yeni amiral gemisi Galaxy S11'i duyuracak. Ayrıca Galaxy Note10 serisi de o döneme kadar "eskimiş" olacak ki bu da anlamsız çünkü söylentiler, Galaxy Note10 Lite'ın aralık ayında tüketicilerle buluşacağı yönünde.

İşte o sertifikaya ait bir görüntü

Samsung

Samsung'un üzerinde çalıştığı Galaxy Note10 Lite ile ilgili bunlardan başka neredeyse hiçbir bilgiye sahip değiliz. Ancak görünen o ki Samsung'un yeni telefonu her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Telefonla ilgili kafa karışıklıkları ise ancak Samsung'un açıklamaları ile giderilecek gibi görünüyor. Bakalım bu telefonla ilgili olarak ileri sürülen iddialar ne kadar gerçeği yansıtacak?

Kaynak : https://www.sammobile.com/news/galaxy-note-10-lite-benchmark-reveals-exynos-9810-6gb-of-ram/
13
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
0
0