Gelecekte Deniz Piyadelerinin Birer Iron Man Olacağını Gösteren Ekipmanlar

13
4
4
1
0
Sessizce uçarak düşmanına yanaşan ve son ana kadar gizlenme kalkanlarını devrede tutan deniz piyadeleri, genç mühendislere göre gerçek olması gayet mümkün şeyler. Hatta bu amaçla bir konsept çalışma bile yaptılar.

Savunma sanayilerinde yeni çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların bir kısmı günümüz teknolojilerinin daha verimli kullanılmasına yönelik olsa da bir kısmı da gelecekteki teknolojileri şimdiden şekillendirmeye odaklanmış durumda. 

İngiltere Kraliyet Deniz Piyadeleri için yapılan çalışmalar kamuoyunun beğenisine sunuldu. Genç mühendislerin yaptığı çalışmalar, görünmez ve uçabilen özel piyade ekipmanlarına odaklanmış durumda.

Aşağıdaki görselde yer alan ekipman donanımı, sağlık durumunu izlemeyi sağlayan bir başlık, ayağa takılan ve çeşitli ortamlara uyum sağlamayı mümkün kılan ve basit mühimmat basabilen üç boyutlu yazıcı, dış iskelet, enerji depolama botları ve çok amaçlı mattan oluşuyor. Mat hem uyumak için hem de güneş enerjisi toplamak ve anten olarak kullanmak için uygun özelliklere sahip.

kraliyet-deniz-piyadeleri

Dış iskelete takılan çanta, sert malzemeden üretildi ve sarsılmalara, çarpmalara karşı dayanıklı. Çantanın üstüne ise uçmayı sağlayan ekipmanlar takılıyor. 

Tasarımcılar, Lympstone’daki Komando Eğitim Merkezi’nde bir günlük eğitim alarak deniz piyadelerinin ihtiyaçlarını öğrendi.

Bukalemun derisi gibi davranan dış iskelet, askerlerin kolayca çevrelerine uyum sağlayabilmelerinin yolunu açıyor. Alternatif olarak sunulan teknolojiler arasında hologram cihazları ve saatte yüzlerce kilometre hıza ulaşmayı sağlayan uçuş kanatları bulunuyor. 

Ayrıca bazı fütüristik silah tasarımları da göze çarpıyor. Çeşitli durumlarda hizmet etmesi planlanan çeşitli drone araçlar da tasarımcıların planları arasında yer alıyor. 

deniz-piyadeleri-ekipmanı

Deniz Piyadeleri Generali Matt Holmes, tasarımların %20’sinin bile hayata geçmesinin büyük bir avantaj sağlayacağını söylüyor. Bu tasarımların ne zaman meyvelerini vereceği ise henüz belli değil. 

Savunma Bakanı Ben Wallace, küresel tehditlerin gelişip daha karmaşık hale geldiği günümüzde bu teknolojilerin oldukça büyük önem taşıdığını söylüyor. Böylece gelecekteki daha dijital ve karmaşık bölgelerde daha hızlı ve ölümcül olabileceklerini söylüyor. Savunma bakanı ayrıca özel sektör ile ordunun daha sıkı çalışmasından yana olduklarını da belirtiyor.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/news/article-7393287/Royal-Navy-engineers-futuristic-tech-visions-include-invisible-body-suits.html
13
4
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
4
1
0