Google, 1 Trilyon Dolar Değere Ulaşma Yarışına Dahil Oldu

31
6
4
1
1
Teknoloji devlerinin ekonomi yarışlarında yeni bir döneme giriyoruz. Bir süredir 1 trilyon dolarlık psikolojik değer barajına çok yakın olan Apple, tarihi başarıya ulaşmak üzere. Onun hemen ardından ise büyük bir hızla Amazon ve Google’ın ana şirketi Alphabet geliyor.

Dev şirket Google, zaten 800 milyar dolardan daha fazla değere sahipti. Bu seviyede önünde sadece Apple’ı gördüğümüz şirket, trilyon dolarlık şirket olma yarışında büyük bir atılım yaptı. Yılın ikinci çeyreğinde Alphabet, 32.66 milyar dolar para kazandı. Bu tutar beklentilerin çok üzerindeydi. Şirketin 2017 yılındaki aynı dönem gelirleri daha azdı. Google, ciddi şekilde gelirini arttırmaya devam ediyor, reklamcılıkla adeta para basıyor.  

Google’ın 2018 yılı ikinci çeyrek gelirlerinin açıklanması ve beklentilerin üzerinde bir sonuç ortaya çıkmasının ardından, yatırımcıların nezdinde olumlu bir hava estirdiği için hisse fiyatlarında %5’lik bir yükseliş kaydedildi.

Geçtiğimiz hafta AB’nin Google’a kestiği 5 milyar dolarlık para cezası, şirketin Wall Street’teki durumuna etki etmemişe benziyor. Hatta Google fazlasıyla rahat. 

Google’ın reklamcılıktan sonraki en büyük gelir kalemi olan bulut teknolojileri de %37’lik artık yaşadı. Bu artış, reklamcılık boyutunda %24’te kaldı. Google’ın reklamcılıktan bu kadar kazanırken neden diğer alanlara da giriştiğini merak ediyorsanız söyleyelim: Bir teknoloji firması olarak güven elde etmek. Yapay zekalar, bulut sistemleri gibi boyutlar, yatırımcılara reklamcılıktan daha somut geliyor. Aynı zamanda geliştiricilerle olan topluluk birlikteliği, şirketin devamlılık sağlama açısından önemli silahlarından birisi.

Bakalım 1 trilyon dolar değere ulaşan şirket önce hangisi olacak. Amazon’un kararlı yürüyüşünü de unutmamak gerekiyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/07/23/google-joins-the-race-to-1-trillion/
31
6
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
31
6
4
1
1