Google, Giriş Seviye Telefonlar İçin Android 10 Go Edition'ı Duyurdu: İşte Tüm Bilgiler

27
7
3
3
2
Google, Android 10'un özel bir sürümü olan Android 10 Go Edition'ı duyurdu. Bu özelleştirilmiş sürüm, donanımsal özellikleri düşük olan akıllı telefonlara Android 10'un özelliklerini sunuyor. Ayrıca Android Go, özelleştirilmiş uygulamalarla da depolama alanını genişletiyor.

Google'ın akıllı telefonlar için geliştirdiği son işletim sistemi Android 10, geçtiğimiz dönemlerde piyasaya sürüldü. Şirket şimdi de daha düşük özellikli cihazlarda kullanılabilecek özel bir Android 10'un duyurusunu yaptı. Google, "Android 10 (Go Edition) ismiyle duyurulan bu işletim sisteminin giriş seviyesindeki akıllı telefonlar tarafından rahatlıkla kullanılabileceğini açıkladı.

Android Go, 1 GB ve daha düşük seviyelerde RAM kapasitesi olan ve işlemci gücünün yetersiz kaldığı akıllı telefonlar için geliştirilmiş özel bir sürüm. Aslına bakacak olursak Android Go, daha öncesinde de Android 8 Oreo'le birlikte piyasaya sürülmüştü. Android 9 Pie için de benzer bir çalışma yapan Google, şimdi de Android için Go sürümünü duyurmuş oldu.

Android Go

Android 10 (Go Edition), tüketiciler için performansa odaklanan ve hem yeni Android özelliklerinin kullanılmasını hem de daha iyi bir performans sunan bazı uygulamalarla birlikte geliyor. Ayrıca Android Go, tüketicilere sıkıştırılmış uygulamalar sunuyor. Böylelikle yerel depolama alanı kullanımı, Android 10'un full sürümüne oranla yarı yarıya düşüyor.

Ayrıca kullanıcılar, Android Go ile telefonlarının üzerinde daha iyi bir hakimiyet kurabilecekler. Öyle ki kullanıcılar, Android Go kullanımları sırasında depolama alanlarını daha etkili bir şekilde yönetebilecekler. Ayrıca Android Go için sunulan güncellemelerde bir hayli hafif olacak ve böylece kullanıcılar, bir süre sonra performans kaybı yaşamayacaklar.

Android 10 (Go Edition), akıllı telefonlarda kullanılmaya başlandı. Eğer sizler de giriş seviyesinde bir akıllı telefon kullanıyorsanız, telefonunuzun güncelleme bölümünü ziyaret edebilir veya üreticinizle iletişime geçebilirsiniz.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/google-announces-android-10-go-edition-for-low-end-entry-level-smartphones-527567.shtml
27
7
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
27
7
3
3
2