Google Asistan, Chrome OS 77 Güncellemesiyle Chromebook'lara Geliyor

9
1
0
0
0
Chrome OS, çoğunlukla bir kullanıcının web deneyimine yönelik tasarlanmış çok basit ve hafif bir masaüstü işletim sistemidir. Bu yüzden basit işleriniz için kullanabileceğiniz dizüstü bilgisayarlar sıralamasında Chromebook'lar başı çekiyor. Chromebook'lar Android uygulamaları ve Google Play Store gibi özelliklerle son birkaç yıldır yavaş yavaş değişiyor ve geniş bir kitleye yayılıyor. En son eklenen ise bazı Chrome OS kullanıcıları için mevcut olan Google Asistan.

Google Asistan desteği, ilk kez 2017 yılında orijinal Pixelbook ile birlikte Chrome OS'a geldi ancak henüz Pixelbook ve Pixel Slate dışındaki diğer cihazlara sunulmamıştı. Şimdi Chrome OS 77 ile Google Asistan, tüm yeteneklerini beraberinde getirerek daha fazla Chromebook'a getiriliyor.

Google Asistan’ı Chrome "flags" menüsüne girerek ve Google Asistan seçeneğini el ile etkinleştirerek desteklenen Chromebook’larda kullanabiliyordunuz ancak Asistan, güncellemeden sonra Chromebook’larda varsayılan olarak etkin olacak.

Google Asistan, Google ekosisteminin ana parçalarından biri oldu:

Google Asistan ile programlarınızı kolayca kontrol edebilir, hatırlatıcı ayarlayabilir, müzik çalabilir, belgeleri açabilirsiniz ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Arama tuşu + A'ya basarak asistanı hızlı bir şekilde başlatabilirsiniz. Google Asistan, Google’ın ekosisteminin ana bölümlerinden biri hâline geldi ve Chrome OS desteği ile artık çok daha yetenekli olacak. 

Chrome OS 77, muhtemelen birkaç küçük hata düzeltmesini de içeriyor. Bu nedenle Chromebook'unuzda Google Asistan’ı denemek istiyor ancak flag menüsü veya beta özelliklerle uğraşmak istemiyorsanız şu anda desteklenen Chromebook'lara yayılan bu güncellemeyi indirebilirsiniz.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/google-assistant-chromebooks-chrome-os-77/
9
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
0
0
0