Google, İki Uygulamasına Karanlık Mod Desteği Sunuyor

32
3
1
1
1
Twitter ve YouTube gibi popüler sosyal medya uygulamaları ve siteleri karanlık mod özelliğini kullanıcılarına sunarken bu özelliğe kavuşan uygulamaların sayısı da her geçen gün artıyor. Google, iki uygulamasına karanlık mod desteği sunuyor.

Son zamanlarda gerek mobil uygulamalarda gerekse çeşitli sosyal medya sitelerinde oldukça popüler bir özellik bulunuyor: karanlık mod. Görünüşe göre Google da en sonunda akıllı telefonlardaki Google Asistan’a ev Google uygulamasına karanlık modu getirdi.

Pixel telefonlarda sistem geneli karanlık mod aktifleştirildiğinde iki uygulamadaki karanlık mod da aktifleşmiş oluyor. Hatta Google Assitan’da Keşfet (Explore) ve Günüm (My Day) sayfaları dahi karanlık modda kullanılabiliyor. Asistan uygulamasının Google uygulamasından biraz daha koyu olduğunu, Google uygulamasının daha çok koyu gri olduğunu söylemek de mümkün.

Karanlık mod desteği genişleyecek mi?

Google Asistan Karanlık Mod

Yukarıda da söylediğimiz gibi son zamanlarda oldukça popüler olan bir özellik ve bunun Google uygulamalarına da yolunu bulması hâlihazırda bekleniyordu. Google Asistan’ın karanlık mod özelliğini sistem geneli ayarlardan kapatmadan değiştirmek mümkün değil. Ancak Google uygulamasında, uygulama içerisindeki Genel Ayarlar kısmında bulunan Tema sekmesinden değişikliği yapılabiliyor.

Google karanlık mod

Google’ın bu özelliği Haritalar, Gmail, Google Dokümanlar ve Podcast uygulamalarına da getirmesi bekleniyor. Google, ayrıca  hem iOS hem de Android kullanıcılarının yakın bir süre içerisinde Gmail’in karanlık mod özelliğine kavuşacağını belirtti.

Peki sizce Google hangi uygulamalarına karanlık mod getirmeli ve sırada hangi uygulamalar olduğunu düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://mobilesyrup.com/2019/10/16/google-assistant-supports-dark-mode/
32
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
32
3
1
1
1