Google’da Artık Renkleri de Aratabilirsiniz!

0
0
0
0
0
Google, arama motoruna bir yenilik daha ekleyerek artık renk araması yapabilmenizi, renk paletinden seçim yapabilmenizi de sağlıyor.

Google’da teknoloji bağımlıları için birçok özellik var ama bu son özellik akıllara “Google’ın yapamayacağı hiçbirşey yok mu?” sorusunu getiriyor. Ancak, eğer bir grafik tasarımcısıysanız veya Photoshop gibi programlarla uğraşmayı seviyorsanız buna bayılacaksınız.

Google, yaptığı bir yenilik ile beraber kullanıcılarına yeni bir renk paleti sundu. Bu palette girilen değerleri renklere dönüştürüyor. Palette ayrıca RGB renkleri hex kodlarına dönüştürebilir, renk sistemleri arasında geçişler yapabilirsiniz.

Eğer siz de “Bu RGB’ni değeri Hex olarak neydi?” diye düşünenlerdenseniz veya sadece eğlence için renklerin değerlerini kurcalayacaksanız, tam size göre. Tabii ki şimdilik mükemmel değil fakat sizi Photoshop’u açıp uğraşmaktan kurtaracaktır. Bu da aslına bakarsanız binlerce kişinin hex kodu ve renk paleti noktasında zaman kaybı yaşamasını sıfırlayacak gibi duruyor.

Ayrıca arama yapmak için ise sadece bir 6 haneli hex kodunu arama yapmanız yeterli olacak. Örneğin #000000 şeklinde bir Google araması yaparak renk paletine çabucak ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/10/10/google-s-search-engine-now-converts-color-values/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0