Google Haritalar, Gizli Mod Özelliğine Nihayet Kavuşuyor

8
7
2
0
0
Dünyanın en popüler navigasyon uygulamalarından Google Haritalar, merakla beklenen yeni özelliği Gizli Mod’a nihayet kavuşuyor. Kullanıcılar, söz konusu özelliği etkinleştirdiklerinde tıpkı Chrome ve YouTube’da olduğu gibi konumlarının ve arama geçmişinin kaydedilmesine engel olabilecek.

Google Haritalar’ın 'Gizli Mod' özelliği, ilk kez geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen Google I / O 2019 etkinliğinde ortaya çıkmıştı. Uzun bir test sürecinin ardından nihayet kullanıma hazır hale gelen özellik, bu ay içinde Android kullanıcılarına sunulmaya başlanacak. Bununla birlikte iOS platformu için henüz somut bir çıkış tarihi paylaşılmadı.

Söz konusu özellik, Google Chrome ve YouTube’daki gizlilik özellikleriyle benzer bir yaklaşıma sahip. Kısacası Google Haritalar’daki 'Gizli Mod', uygulamanın konumlarınızı ve aramalarınızı kaydedemeyeceği veya bunları profilinizle ilişkilendiremeyeceği anlamına geliyor.

 

 

Etkinleştirmek için, profil resminize dokunmanız ve karşınıza çıkacak Gizli Mod seçeneğine tıklamanız yeterli olacak. Tabii, bu yeniliği şu an için ekranınızda göremeyebilirsiniz. Zira yukarıda da belirttiğimiz gibi, 'Gizli Mod' özelliği bu ayın sonuna kadar yayınlanmaya devam edecek. 

Google’ın gizlilik konusunda yenilikler getirdiği tek servisi Haritalar değil. Şirket, popüler video paylaşım platformu YouTube’a otomatik geçmiş silme özelliğini getiriyor. Artık kullanıcılar, arama ve izleme geçmişlerini silmek için bir zaman çizelgesi belirleyebilecek. Diğer bir deyişle YouTube, her üç ayda bir veya her yıl sizin için otomatik olarak geçmişi temizleyecek.

Son olarak, Google’ın 'Şifre Güvenliği' uzantısının Chrome'a yerleşik olarak geleceği bilgisini de sizlerle paylaşalım. 1 milyona yakın Chrome kullanıcısı tarafından tercih edilen bu hizmet, şifrelerinizin veri ihlaline uğrayıp uğramadığını gerçek zamanlı olarak kontrol ediyor ve saldırıya uğrayan hesaplarınızın güvenliğini tekrar sağlamanıza yardımcı oluyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/02/google-rolls-out-incognito-mode-maps/
8
7
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
7
2
0
0