Google Haritalar'a Gelecek 'Gizli Mod'un Testlerine Başlandı

20
5
2
2
0
Google, kullanıcılarına gizliliklerini koruma seçeneği sunmak üzere Haritalar uygulamasına da el atacağını daha önce duyurmuştu. Bu bağlamda Google Chrome'da bulunan 'Gizli Mod', Google Haritalar'a da gelecekti. Ne zaman yayınlanacağı belli olmayan yeni özelliğin testleri bir kullanıcı grubu tarafından yapılmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda sizlere Google Haritalar’ın, Google Chrome’da bulunan ‘gizli pencere’ özelliğine sahip olacağının haberini vermiştik. Duyurulmasının üzerinden aylar geçti ve sonunda Eylül ayının ortasında yeni özellik son kullanıcıya ulaşmaya başladı.

Google Haritalar’a gelecek gizli mod, seçilmiş insanlardan oluşan ve yeni gelen özellikleri herkesten önce test etme fırsatını yakalayan bir ön izleme topluluğu tarafından incelenmek üzere yayınlanacak. Yani Haritalar uygulamasına gelecek yeni özelliğin çok yakında tüm kullanıcılarla buluşacağını söyleyebiliriz.

google haritalar

Yeni özelliğin getirilmesindeki ana amaç ise kullanıcının kendi gizliliğini koruyabilmesinin önünü açmak. Google Chrome gibi, Google Haritalar’da da arattığınız yerlerin Google hesabınıza kaydolmamasını istiyorsanız gizli modu aktif ederek arama yapabilirsiniz.

google haritalar gizli mod

Google’ın daha önce duyurusunu yaparken paylaştığı ve bize bir ön izleme sunan videoda özelliği kullanmanın ne kadar kolay olduğunu görebilirsiniz. Gitmek istediğiniz yerin anonim bir şekilde aratılmasını istiyorsanız yapmanız gereken tek şey profil resminize tıkladıktan sonra ‘Gizli Modu Aç’ seçeneğine basmak. Bu işlemden sonra yapacağınız hiçbir arama Google tarafından kaydedilmeyecek.

Yeni özelliği ne zaman kullanmaya başlayacağımız ise henüz duyurulmadı. Ancak dediğimiz gibi, özelliğin test grubunda denenmeye başlanması bize bu özelliğe yakın bir tarihte kavuşacağımızın sinyalini veriyor.

Kaynak : https://www.droid-life.com/2019/09/18/incognito-mode-rolling-out-to-google-maps-preview-squad/
20
5
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
2
2
0