Google Haritalardaki Artırılmış Gerçeklik Göstergeleri iOS ve Android'e Geldi

18
4
3
2
0
Google, bu senenin başında Google Haritalar'da Pixel telefonlar için yayınladığı artırılmış gerçeklik özelliklerini artırılmış gerçeklik desteği bulunan tüm Android ve iOS cihazlara getiriyor. Canlı Görünüm modunda gideceğiniz yolda nereye gitmeniz gerektiğini artırılmış gerçeklik animasyonlarıyla gösteren özellik bu hafta içinde tüm cihazlar için yayınlanacak.

Artırılmış gerçekliğin kullanım alanlarının artmasıyla birlikte farklı alanlarda hayatlarımızı kolaylaştıran uygulamaları görüyoruz. Bunların arasında Google'ın Haritalar uygulamasındaki artırılmış gerçeklik güncellemesi de bulunuyor.

Bu senenin başlarında Google'ın Pixel telefonlarında beliren özellik, Google Haritalar'da kullanıcılara artırılmış gerçeklikle yapılmış yönlendirmeler vererek yol tarifi yapıyordu. Kullanıcılar, girmeleri gereken sokağı gösteren oklar sayesinde kolay bir şekilde gidecekleri yere gidebiliyordu.

google haritalar

Google, bugün itibarıyla bu özelliğini yalnızca Pixel kullanıcılarına değil, birçok Android kullanıcısının yanı sıra iOS kullanıcılarına da sundu. ARCore uygulamasını destekleyen Android cihazlar ve ARKit uygulamasını destekleyen iOS cihazlar, Google Haritalar'ın Canlı Görünüm özelliğini kullanabilecek.

Google, Haritalar uygulamasında artırılmış gerçeklik özelliğini kullanmak isteyenlere sistemin nasıl çalıştığını da anlattı. Özelliğe sahip olan kişilerin yapması gereken şey, gitmek istedikleri yeri haritada bulduktan sonra yol tarifi seçeneğine tıklamak. Bu noktadan sonra yürüyüş seçeneğini seçin ve ekranın altında bulunan Canlı Görünüm seçeneğini seçin.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/8/20776247/google-maps-live-view-ar-walking-directions-ios-android-feature
18
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
3
2
0