Google'dan Eviniz İçin Yapay Zekalı Kontrol Merkezi: Google Home

0
0
0
0
0
Evinizdeki bütün kumandaları ve elektronik cihaz düğmelerini unutun. Google Home, evinizin kontrol merkezi olmaya geliyor!

Google bugün San Francisco'da gerçekleştirdiği etkinliğinde pek çok yeniliğini de resmi olarak tanıttı. Aslında tanıtılan çoğu şey hakkında önceden sizi bilgilendirmiştik. Bunlardan birisi de Google'ın evler için geliştirdiği yeni asistanı ''Google Home'' idi.

İlk olarak Mayıs ayında düzenlenen Google I/O 2016 etkinliğinde karşımıza çıkan Google Home için akıllı evlere kontrol merkezi dersek sanırız yanlış olmaz. 

Amazon geçtiğimiz yıl tanıttığı ve Siri benzeri bir sanal asistanı ile evinizde bulunan akıllı cihazları tek bir yerden kontrol etmenizi sağlayan Alexa, Google Home'a oldukça benzerlik göstermekte. Yani bir diğer deyişle Google Home için ''Google'ın Alexa'sı'' diyebiliriz. Ancak olayı bu kadar yüzeysel tutmayalım ve sizlere Google Home hakkında detaylı bilgileri yavaş yavaş sunalım.

Google Home Nedir?

Wi-fi ile kontrol edilebilen ve görüntüsü ile aslında sıradan bir hoparlörü anımsatan Google Home, Google Cast sistemi sayesinde evinizde bulunan akıllı eşyaların (bir diğer adları ile nesnelerin interneti özelliğe sahip olan cihazların), tek bir yerden, sesli komut sayesinde kullanabilmenizi sağlamakta. Yani Google Home, akıllı evinizi yönetebileceğiniz merkezi sistem.

 

Peki Google Home Nasıl Çalışmakta?

Google Home'un kullanıcıya sunduğu pek çok avantajı mevcut. Örneğin bulut sistemi üzerinden hali hazırda bir hoparlör olan Google Home ile istediğiniz şarkıyı açabilirsiniz. Ya da Google Cast sayesinde Android ya da iOS cihazınızdan açacağınız müzikleri doğrudan Google Home'a aktarabilirsiniz. Hatta evinizde bulunan diğer hoparlörleri de Google Cast sayesinde devreye sokmanız mümkün. 

Dokunmatik üst kısım ile ses kısıp açmanızı sağlayan Google Home, sade tasarımının üzerinde sadece ''mute (sessiz)'' tuşu bulundurmakta. Alt panel için farklı renk seçenekleri de sunan Google Home; Google Play music, YouTube Music, Spotify, Pandora, Tunein ve iHeartRadio gibi platformlar üzerinden müzik servisi sunmakta. Ayrıca sanatçılar, şarkılar ve albümler hakkında pek çok bilgi de alabilmektesiniz. Tek yapmanız gereken Google Asistan'a sormak.

Tabi bu cihazın yapabildikleri sadece müzik açmak değil. Örneğin YouTube'dan takip ettiğiniz kanal yeni bir video yükledi (mesela biz). Google Home'a sesli komut ile videoyu oynatmasını söylediğinizde nesnelerin interneti sistemi destekli TV'nizde istediğiniz video direkt olarak oynayamaya başlayacak. Yani siz akıllı TV'nizin menüsünden YouTube'u açıp da videoyu falan bulmakla uğraşmadan sesli komut ile saniyeler içerisinde bunu yapabileceksiniz.

Sadece bunlar mı? Tabiki değil. Dediğimiz gibi Google Home, eviniz için bir kontrol merkezi konumunda. Yani sesli komut sistemi ile akıllı lambalarınızdan cihazların kumandalarına, kapı kilitlerinize, hatta alarmıza kadar her şeyi Google Home ile ayarlayabilmeniz mümkün.

Üstelik pek çok geliştirici ile çalışan Google, sonrasında sizlere Google Home kullanarak araba kiralama, taksi çağırma, yemek sipariş etme hatta istediğiniz adrese çiçek gönderme gibi imkanlar da sunacak. Tüm bunları yapmanızı sağlayan sesli komut sisteminin arkasındaki isim ise Google Asistan. Google Asistan'ın size sunduğu her şeye Google Home üzerinden de ulaşabilmekteniz (mesela en yakındaki restoran hakkında bilgi almak isterseniz sadece sormanız yeterli. Arabayla ya da bisiklet ile kaç dakikada oraya varabileceğinizden restoranın kaça kadar açık olduğuna kadar bilgiler size sunulmakta).


Google Asistan Nedir?

Yine bugün Google tarafından detaylı olarak tanıtılan Google Asistan, Siri'nin pabucunu dama attıracak inanılmaz özelliklere sahip. Google Asistan'ın nasıl bir şey olduğu özetlemek gerekirse şimdiden sosyal medyada lakabı ''Siri-killer'' olarak yayılmaya başladı.

Google Asistan, Google Home sisteminin yanı sıra yeni Pixel cihazlarında da bulunmakta.

Altı farklı renk seçeneğine sahip olacak olan Google Asistan, 129 dolardan satışa sunulacak. Ön siparişleri bugün başlayan cihazı sipariş edenlere 6 aylık YouTube Red aboneliği de sağlanmakta. Google Home, resmi olarak 4 Kasım'da satışa çıkıyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0