Google'ın Yeni Pixel Telefonları HTC'ye Uzun Bir Aradan Sonra Kâr Yaptırdı!

1
0
0
0
0
Google Pixel telefonlarının üretimini üstlenen HTC, son aya göre gelirlerini %42 arttırdı.

Son 5 çeyrektir gerileme yaşayan HTC firması, Eylül ayında bir önceki aya göre %42 kâr açıkladı. Google'nin ses getiren yeni iki modeli olan Pixel ve Pixel XL modellerini üreten HTC, her ne kadar Google lansmanda hiç HTC adı geçirmemesine ve "Google telefonu" olarak lanse etmiş olsa da, Pixel'ler sayesinde çıkışa geçti.

HTC için büyük bir gelir kaynağı olan bu anlaşma, şirketin uzun zamandır kötüye giden gidişatı duraklattı. Hatta ilk göze çarpanlar ise, HTC hisse senetlerindeki seri artışlar oldu ve bu rakamlar daha da tırmanacağa benziyor.

Bu iş ortaklığı sayesinde, HTC'nin yıl içerisindeki kâr oranının bir önceki yıla göre %31 seviyelerinde artması bekleniyor. Bu beklentilerin HTC'nin kendi markası ile üreteceği modellere nasıl yansıyacağı ise merak konusu. Çünkü son 5 çeyrektir neredeyse HTC'yi diğer rakipleri kadar sağlam bir şekilde göremiyoruz. Fakat Google ortaklığı HTC için bir sıçrama tahtası olacak gibi görünüyor.

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/HTC-posts-42-higher-September-revenue-likely-due-to-making-the-Pixel-smartphones_id86266
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0