Kendi Haritalarınızı Oluşturabileceğiniz Google Hizmeti: My Maps

17
16
3
1
0
Kendi haritalarınızı oluşturmanın yanı sıra oluşturduğunuz haritaların üzerine notlar almanızı, rotalar belirlemenizi ve bu haritaları paylaşmanızı sağlayan; seyahat etmeyi sevenlerin hayatını kurtaracak olan uygulama My Maps’i sizler için inceledik.

My Maps uygulaması, kendi haritalarınızı oluşturabileceğiniz bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Tabii ki 1harita oluşturmak" kavramı fazlasıyla geniş olduğu için uygulamanın size sunduğu imkanlar da bir hayli genişliyor. Uygulamayı incelerken başlangıçta “Google Haritalar’dan ne farkı var ki?” demiş olsak da, fazlasıyla farkının olduğunu ve seyahat edenlerin bundan sonra en çok kullanacağı uygulamalardan olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Seyahat ederken önceden plan yapmak zaman yönetiminizi kolaylaştırır. Bu sayede aynı zaman dilimi içerisine daha fazla aktivite sıkıştırabilirsiniz. Uygulama bu zaman yönetimini sizlere sağlarken aynı zamanda her zaman yanınızda olan bir haritadan farksız olarak işlev görüyor. Başka bir deyişle My Map uygulaması sayesinde yalnızca bilgisayarınız değil, aynı zamanda tabletiniz ve bilgisayarınız üzerinden de uygulamaya ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Peki, uygulamanın ne gibi özellikleri bulunuyor?

Gördüğünüz yerleri not alın:

Yerlisi olmadığınız bir yere gittiniz ve orayı beğendiniz diyelim. Tabii ki burası bir restoran ya da mağaza olmak zorunda değil. Bilmediğiniz bir sahilde yürürken “Buranın manzarası çok güzelmiş” diye düşünürseniz, bu uygulama sayesinde bulunduğunuz noktayı kaydedip "Manzara" şeklinde de not alabilirsiniz. Ya da bir restorana gittiğinizde orada neyi beğendiyseniz onu da not olarak ekleyebilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra not aldığınız yerleri kişiselleştirme konusunda neredeyse sınırsız seçeneğe de sahip olduğunuzu belirtelim. Örneğin bir nokta ekledikten sonra, üstüne tıklayıp "düzenle" seçeneğine bastığınız zaman içerisinden seçebileceğiniz yüzlerce ikon ve onlarca rengi görebilirsiniz.

Kendi yol haritanızı oluşturun:

Hepimiz A noktasından B noktasına gitmek için belirli rotaları kullanıyoruz. Peki, A noktasından B noktasına istediğimiz gibi gitmek için ne yapıyoruz?

My Maps aracılığıyla kendinize özel bir yol belirleyip bunu kaydedebilirsiniz.

Yukarıdaki örnekte görebileceğiniz üzere şehirde gezmek ve etrafı görmek için bir yol oluşturulmuş. Standart bir yol tarifi aldığınız zaman çok yüksek ihtimalle kırmızıyla işaretlediğimiz alanları es geçmiş olacaktınız. Tekrar görmek istediğiniz yerler olursa, bu kişisel rotalar çok işinize yarayacak.

Başkalarının haritalarını bulun ve kaydedin:

Şehir dışında ya da yurt dışında bir yere gittiğinizi düşünün. İnternet üzerinden belirli araştırmalarla bir mekan bulana kadar onlarca saat kaybedebilirsiniz. My Maps’ta başka kullanıcıların kaydettiği haritaları kullanarak farklı mekanları anında indirebilir, bu sayede gittiğiniz yeri, oranın yerlisi size rehberlik ediyormuş gibi gezebilirsiniz.

Aslına bakarsanız haritanın özellikleri saymakla bitmez desek yeridir. Belli başlı özelliklerini ele aldığımız My Maps’in başka özelliklerini keşfetmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

17
16
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
16
3
1
0