Google, Neden Nintendo Gamepad Desteğini Chrome'a Ekliyor?

13
5
2
2
1
Google, yeni bulut oyun sistemini duyurmasına günler kala Chrome'a Nintendo Gamepad desteği getirdi.

Google, görünüşe göre Nintdendo Switch’in kontrolcülerini Chrome’a entegre etme üzerine çalışıyor. Google’ın Chroumium Gerrit’te yeni keşfedilen bir sayfasında şu başlık mevcut: “Nintendo Switch gamepad desteğini geliştirmeye destek olun”.

"Google, bulut oyun sistemini duyurmasına günler kala, Chrome'a Nintendo Switch gamepad desteğini getiriyor. Bu harika olacak."

Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız Google’ın kendi  gamepadinin patentini alması, bu gamepadin Project Stream için olduğunu düşündürmüştü. Bulut oyun sisteminin en büyük avantajlarından biri de kullanıcılara kolaylık sağlaması. Elinizde bulunan herhangi bir oyun kumandasını alıp bilgisayarınıza bağlayarak istediğiniz oyunu oynayabilmek oldukça merak uyandırıcı.

Şu an da söylenti olarak gezinen ancak gerçekleşmesi mümkün olan bir durum daha var: Nintendo oyunlarının Project Stream’in bir parçası olması. Chrome tarayıcınızdan Mario Kart veya Smash Bros oynamak oldukça eğlenceli olacak gibi görünüyor. Bu yüzden Google’ın kendi gamepadini tanıtması ve şimdi de Nintendo Switch gamepadine destek getirmesi, şirketin gelecekte oyun sektörüne damga vuracağının belirtisi olabilir.

Kaynak : https://thenextweb.com/gaming/2019/03/14/google-chrome-nintendo-switch-controller-support/
13
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
5
2
2
1