Google, Pixel 4 Serisinde Neden 4K 60 FPS Video Çekim Desteği Olmadığını Açıkladı

24
9
5
4
1
Google'ın geçtiğimiz hafta tanıttığı Pixel 4 serisi telefonları, konuşulmaya devam ediyor. Bir Twitter kullanıcısının sorusunu yanıtlayan Google, Pixel 4 serisinde neden 4K çözünürlüğünde 60 fps video çekim özelliğinin olmadığını açıkladı. Şirket, tüketicilerin 1080p çekimlerinden vazgeçmediğini belirtiyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, geçtiğimiz hafta yeni akıllı telefon modelleri "Pixel 4 ve Pixel 4 XL"yi duyurdu. Google'ın Pixel 4 serisi, Snapdragon 855 işlemciden güç buluyor ve 6 GB RAM ile destekleniyor. Ayrıca bu telefonların her ikisinde de ciddi anlamda güçlü kameralar yer alıyor.

Google, tanıtım etkinliklerinde her iki telefonunda 1080p video kaydı yapabildiğini açıkladı. Ancak telefonun sahip olduğu kamera ve diğer donanımsal özellikler, Google Pixel 4 serisinin daha kaliteli video çekimleri yapabileceğini ortaya koyuyordu. Peki Google, 4K çözünürlüğünde 60 fps video kaydı yapabiliyorken neden 1080p ile sınırlı kalmıştı. Şirket, bu sorunun cevabını Twitter üzerinden verdi.

Google Pixel 4

Bir Twitter kullanıcısı, Google'ı da etiketleyerek Google Pixel 4'ün neden 1080p video çekim desteğine sahip olduğunu sordu. Google yetkilileri ise bu soruya cevaben, Google Pixel 4 serisinin arka kamerasının 4K video çekimleri yapabildiğini ancak bunun 30 fps ile sınırlı olduğunu söyledi. Teknoloji devi Google, yaptığı açıklamanın devamında Pixel 4'ün neden 4K 60 fps video çekim desteğine sahip olmadığını açıkladı.

Google yetkilileri, bu konuda detaylı bir araştırma yaptıklarını ve yaptıkları araştırmanın sonucunda tüketicilerin, daha çok 1080p çözünürlükte kaldıklarını tespit ettiklerini söyledi. Tüketicilerin genel tavrına göre hareket ettiklerini belirten Google mühendisleri, 4K çözünürlüğünde 60 fps videoların dosya boyutlarını da göz önünde bulundurduklarını ve nihai kararlarının çok daha kaliteli 1080p video kaydı yönünde olduğunu söylediler.

Google'ın bu açıklamaları, Google Pixel 4 serisinde neden 4K çözünürlüğünde 60 fps video kaydı olmadığını gözler önüne seriyor. Ancak şirket, ilerleyen dönemlerde tüketicilere sunacağı bir yazılım güncellemesi ile bu desteği verebilir. Ancak bu kez de Google Pixel 4 serisinin 64 GB'lik versiyonlarında hafıza problemleri yaşanabilir. Google'ın bu konudaki tavrı ilerleyen dönemlerde de değişmeyecekmiş gibi görünüyor.

Kaynak : https://beebom.com/why-pixel-4-has-no-4k-60-video-recording/
24
9
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
24
9
5
4
1