Google, Resmi Android Sitesindeki Tabletler Bölümünü Kaldırdı

6
3
3
3
1
Google, android.com'daki tablet bölümünü aniden kaldırma kararı aldı. Bu hamle, "Google Nexus tabletleri artık üretilmeyecek mi?" sorusunu akıllara getirdi.

Android tabletlerin istenilen düzeyde başarılı olup olmadığı her zaman büyük bir tartışma konusu olmuştur. Motorola Xoom, Samsung ise Tab serisi ile bu akımı devam ettiren en iddialı şirketler olarak karşımıza çıkmakta. Google geçtiğimiz yıllarda Android tabletler için tıpkı telefonlarda olduğu gibi Nexus projesini başlatmıştı.

HTC ile ortak geliştirilen Nexus 9 ve Samsung'la geliştirilen Nexus 10 gibi modeller olmasına rağmen Google resmi sitesinden tablet bölümünü kaldırma kararı aldı. Bu haber ise bundan sonra Nexus tabletleri göremeyeceğimiz şeklinde yorumlandı. Hiçbir zaman iPad'lerin başarısının yanına bile yanaşamayan Nexus tablet projesinin bir hüsranla sonuçlandığı Google tarafından da kabullenilmiş gibi gözükmekte.

Kullanıcılar android.com sayfasına girdiklerinde bir sürpriz ile karşılaştılar. Eskiden araç çubuğunda bulunan telefon / tablet / saat / tv / kurumsal seçenekleri arasından tablet çıkarılmış durumda. Çoğu kişi bu haberin sevindirici olduğunu ve başarısız bir proje olan Nexus tabletler yerine çok daha ümit vaat eden Chrome OS tabletlerin geliştirileceğini söylemekte.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/google-just-removed-tablet-section-official-android-site
6
3
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
6
3
3
3
1