Google, TikTok Benzeri Uygulama Firework’ü Almanın Peşinde

12
6
1
0
0
Teknoloji dünyasının en büyük oyuncularından biri olan Google, son dönemde oldukça popüler olan TikTok’a karşı benzer bir uygulama olan Firework’ü almayı planlıyor. The Wall Street’e göre Google, hâlihazırda Kaliforniyalı uygulama geliştiricilerle görüşmelere başlamış durumda.

Son dönemin en hızlı büyüyen ve gençler arasında popüler olan sosyal medya uygulamalarının başında, kısa videolar paylaşmaya yarayan sosyal medya uygulaması TikTok yer alıyor. TikTok benzeri bir uygulama olan Firework de kısa videolar paylaşmayı sağlıyor. Bu uygulamanın farkı ise patenti kendilerinde olan Reveal adlı teknoloji sayesinde hem yatay hem de dikey şekilde video paylaşımına izin vermesi. 

Firework’ün arkasındaki ekip, daha önce Snapchat ve LinkedIn’de de görev almıştı. Yani ekip üyelerinin sosyal medya konusunda büyük bir deneyimi var. Bu girişimin değeri, bu yılın başlarında 100 milyon dolar olarak belirtilmişti. Öte yandan TikTok’un sahibi olan ByteDance ise 75 milyar dolar değere sahip. 

Firework’ün tek talibi Google değil:

google

Çinli sosyal medya devi Weibo’nun da Firework’ü satın almak istediği ancak Google ile olan görüşmelerde daha fazla mesafe kat edildiği söyleniyor. Anlaşmaya YouTube yöneticilerinin de dâhil olduğu ancak satın almanın YouTube altında değil, doğrudan Google altında gerçekleşeceği belirtiliyor. Gelen haberlere göre iki firma arasında fiyat konusunda bir görüşme gerçekleşmedi. 

TikTok’un başarısından sonra irili ufaklı pek çok firma da pazara girmeye başladı. Facebook da kendi TikTok’u Lasso adlı platform üzerinde bir süredir çalışıyor. Google da başarısız Google+ girişiminin ardından sosyal medya pazarına geri dönmeye hazırlanıyor. Google, Firework’ü yalnızca sosyal medyada aktif olmak için istemiyor. TikTok’un şu anda en büyük rakibi, Google’ın sahibi olduğu YouTube olarak göze çarpıyor. Google, bu hamlesiyle rekabette elini güçlendirebilir.

Google, Firework'ü satın alırsa içerik üreticilerine pay verebilir:

firework app

TikTok, şu anda içerik üreticilerine gelirden pay vermiyor. Google, insanları yeni bir platforma çekmek için içerik üreticilerine pay verme yoluna gidebilir. Bu da TikTok’un içerik üreticilerini çekebilir ya da TikTok’u içerik üreticilerine pay vermeye zorlayabilir.

Firework, ülkemizde ismi pek duyulmasa da aslında oldukça popüler bir uygulama ve sadece 5 ayda 1 milyon indirmeye ulaşarak en hızlı 1 milyon indirmeye ulaşan sosyal medya uygulaması oldu. Üstelik bu rakama daha betadayken ulaştı. Google’ın desteğiyle uygulama çok daha hızlı büyüyebilir. 

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/10/google-looking-to-acquire-tiktok-like-app-firework.html
12
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
6
1
0
0