Gökyüzü Aşığı Vatandaş, 2 TL Karşılığında Teleskopla Gökyüzünün Güzelliklerini Gösteriyor

68
38
8
1
0
Yaşamını Sinop'ta sürdüren 55 yaşındaki Hasan Aker, Aşıklar Sahili'nde vatandaşlara etkileyici bir teleskop deneyimi sunuyor. Dileyen herkes, 2 TL karşılığında Ay ya da pozisyonu uygun olan diğer gezegenleri gözlemleyebiliyor.

Bazı kimseler gökyüzüne olan tutkularını amatör olarak hobi haline getirirken, bazıları da bu tutkularından para kazanmaya çalışıyorlar. Şimdi sizlere, Sinop'ta yaşayan ve gökyüzüne tutkulu olan Hasan Aker isimli vatandaşımızın hikayesinden bahsedeceğiz.

55 yaşında emekli bir vatandaş olarak Sinop'ta hayatını sürdüren Aker, çocukluğundan beri gökyüzüne tutkun. Bu tutkusunun ona etkileyici bir girişimcilik fikri vermesiyle birlikte Aker, Aşıklar Sahili'ne giderek seyyar teleskopuyla insanlara hizmet veriyor. Sadece 2 TL değerindeki bu hizmetle, gökyüzünün güzelliklerini tüm çıplaklığıyla insanlara sergiliyor. 

Hasan Aker

Aker, 2 TL karşılığında isteyen herkese başta Ay olmak üzere gökyüzündeki tüm güzellikleri göstermeye çalışıyor. Emekli olduktan sonra her yaz mevsiminde bu aktiviteyi gerçekleştirdiğini ifade eden Aker, küçük büyük demeden herkesin teleskoba ilgisinin olduğunu söylüyor. Aker'e göre önemli olan verdiği hizmetten kazandığı 2 TL değil. Aker'e göre önemli olan esas şey, insanların gökyüzüne ilgi duyması.

Hasan Aker, hizmet verdiği müşterilerine sadece Ay'ı göstermiyor. Gezegenlerin pozisyonlarına göre hareket ettiğini ifade eden Aker, mümkün olan diğer gezegenleri de vatandaşlara gösterdiğini ifade ediyor. Üstelik Aker, sadece Ay ve diğer gezegenleri göstermekle yetinmiyor, müşterilerine gökyüzüyle ilgili bilgi de veriyormuş. Eğer sizler de Hasan Amca ile tanışmak isterseniz, Sinop'taki Aşıklar Sahili'ni ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/202008031042579622-seyyar-teleskopla-ayi-izlemek-2-tl-hangi-gezegeni-isterlerse-ayarlayip-gosteririm/
68
38
8
1
0
Emoji İle Tepki Ver
68
38
8
1
0