Hayat Eve Sığar Mobil Uygulamasına 'İhbarda Bulun' Özelliği Geldi

63
9
7
4
0
Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüsle mücadele kapsamında çıkardığı Hayat Eve Sığar mobil uygulamasına 'İhbarda Bulun' özelliği eklendi. Yeni özellik sayesinde vatandaşlar, kurar ihlallerini cep telefonlarından kolayca bildirebilecek.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgınına dair vatandaşları bilgilendirecek birçok özelliğe sahip olan Hayat Eve Sığar uygulamasını geçtiğimiz aylarda kullanıma sunmuştu. Şu ana dek Hayat Eve Sığar uygulaması ile online koronavirüs testi yapılabiliyor, bulunduğunuz konumdaki vaka yoğunluğunu görebiliyor ve aile üyelerinizin sağlık durumunu takip edebiliyordunuz.

Şimdiyse mobil uygulamaya oldukça işlevsel yeni bir özellik eklendi. 'İhbarda Bulun' adı verilen yeni özellik sayesinde vatandaşlar, karşılaştıkları kural ihlallerini doğrudan cep telefonlarından bildirerek virüsün kontrol altına alınmasına yardımcı olabilecekler. Kural ihlallerinin anlık olarak kolay bir şekilde bildirilebilmesi, Sağlık Bakanlığı'nın üzerindeki yükü bir nebze olsun hafifletecek.

Vatandaşlar, kural ihlallerini Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden fotoğraflarla birlikte bildirebilecek:

Hayat Eve Sığar

Karşılaştığınız kural ihlallerini Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden bildirmek oldukça kolay. Bunun için HES uygulamasını açtıktan sonra 'Ana Ekran' kısmında yer alan 'İhbarda Bulun' sekmesine gitmeniz gerekiyor. 'Başlık / İşletme Adı' kısmını doldurup gerekli açıklama ve adresi yazdıktan sonra çektiğiniz fotoğraflarla birlikte ihbarda bulunabilirsiniz.

Yeni sürümle birlikte 'İhbarda Bulun' özelliğinin yanı sıra birkaç yeni özellik daha eklendi. Yayınlanan güncellemenin sürüm notlarıysa şu şekilde:

  • İhbarda Bulun bölümü ile kural ihlallerini bildirim özelliği eklendi.
  • HES Kodu Sorgula bölümü ile ilgili HES Koduna sahip kişinin risk durumunu karekod ile sorgulayabilme özelliği eklendi.
  • Performans ve hata iyileştirmeleri yapıldı.

Sizi ve çevrenizdekileri yeni tip koronavirüsten korumak için Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması, şu anda Android ve iOS platformlarında ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor. Aşağıdaki bağlantıları takip ederek uygulamayı Android veya iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarınıza yükleyebilirsiniz.

63
9
7
4
0
Emoji İle Tepki Ver
63
9
7
4
0