Hile Programı Açıkken Hava Atan Twitch Yayıncısı Rezil Oldu

201
28
5
4
4
Popüler bir Call of Duty: Warzone yayıncısı, Twitch yayınında gözükmediğini düşündüğü hile programına güvenerek hava atınca büyük bir rezalet yaşamış oldu.

Gelmiş geçmiş en popüler FPS serilerinden olan Call of Duty serisinin yeni oyunlarında Call of Duty: Warzone, pek çok Twitch yayıncısının ve seyircisinin de gözdesi durumunda bulunuyor. Oyuna ilgi gösterenlerden biri de MrGolds takma adını kullanan yayıncı.

Oldukça etkileyici bir performans sergileyen MrGolds, daha sonra performansını övmeye başlıyor. Aslında başarılı olabilecek bu girişimi rezalete çeviren ise hile programının yayın arayüzünde yer alıyor olması oldu.

Hileyle övünen yayıncı

MrGolds adlı yayıncı, EngineOwning adlı otomatik hedef alma programını kullanırken kameralara yakalandı. Bu bile başlı başına bir rezalet sayılabilecekken oyuncu bu kadarla kalmadı ve “yeteneklerini” övmeye başladı.

“İyi skorlarımın olmasının nedeni iyi oynamam” diyen MrGolds, “İlk defa mı oyunda iyi birini görüyorsunuz?” diye devam etti. Bir süre yeteneğini öven yayıncı, “Gerçekten, benim gibi oynayan birini hiç gördünüz mü?” diyerek böbürlenmeyi sürdürdü. 

Bu esnada ekranın dışındaki bir kişi, yayıncıya fısıltıyla bir şeyler söyledi. O anlarda yaşanan sessizlik de hepimizin bildiği suçüstü yakalanma sessizliği oldu. Zira ekranın tam ortasındaki hile programı otomatik nişan alma modundaydı. Hem de doğrudan kafaları hedef alıyordu. 

İzleyicilere hile yaparken yakalandı

call of duty warzone

Yayıncı için esas önemli sorun ise bu anların çok sayıda seyirci tarafından görülmüş olmasıydı. Yani yayını kapatarak ya da görüntüleri silerek kurtulmanın mümkün olmadığı bir durum yaşanmış oldu. 

Yayıncının Twitch kanalına şu anda erişilemiyor. Bu da ya yayıncının kanalını sildiğini ya da Twitch’in yayıncıyı banladığını gösteriyor. Warzone dışında Fall Guys, Apex Legends, Destiny 2 gibi oyunlarda da sık sık hile yapıldığı ortaya çıktı. Çok sert önlemler alan Valorant ise hile önleme sistemlerinin diğer programları da etkilemesi nedeniyle başarısız oldu.

Kaynak : https://www.vg247.com/2020/08/30/warzone-streamer-twitch-cheating/
201
28
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
201
28
5
4
4