Honor, Görme Engelli Kullanıcıları İçin Yapay Zeka Destekli 'PocketVision'ı Duyurdu

18
3
1
1
0
Ürettiği teknolojiyle piyasada zaten hakimiyet kurmuş olan Huawei, şimdi de Honor serisinde yaptığı sağduyulu işlerle adından söz ettiriyor. Görme engelli kullanıcıların telefon kullanımını kolaylaştıracak yapay zekâlı PocketVision uygulaması, piyasada diğer akıllı telefon üreticilerini de harekete geçirebilir.

Huawei; IFA 2019’da Honor 20 Pro için yeni renk seçeneklerini, Honor Band 5 adına yeni kullanım ayarlarını ve görme engelli kullanıcılar için de metin okuyucu bir uygulama geliştirilmiş olduğunu duyurdu.

“PocketVision” adı verilen uygulama, Honor yapay zekâsı ve yüksek çözünürlüklü kamerası ile destekleniyor. Uygulama, görme engelli insanlara belge ve menü gibi yazıları okuma konusunda destek sağlıyor. Şu ana kadar 3 modu kullanılabilir olan PocketVision'ın özelliklerine gelin yakından bakalım.

İşte PocketVision'ın özellikleri:

honor

  1. Yazıyı sese çevirme: İsminden de belli olacağı üzere kameraya bir yazıyı gösteriyorsunuz ve uygulama o yazıyı sesli bir şekilde okumaya başlıyor. İngilizce, Portekizce, İspanyolca, Çince ve Almanca modları olan uygulama, metinleri seslendirirken Optik Karakter Tanıma (OCR) teknolojisini kullanıyor.
  2. Yazıyı yakınlaştırma (Görme yetisini belli oranda kaybeden kullanıcılar için): Açıklanan bu özellik için Honor 20 ailesinde kullanılan 48 MP ana kamera ve 8 MP telefotografik lensten faydalanılarak mükemmel metin çözünürlüğü sağlanıyor.
  3. Ters renk modu: Şimdilik son özellik olarak belirtilen bu ters renk modu, metin kontrastını arttırarak görüntüyü geliştirmek veya değiştirmek için farklı çeşitlerde renk filtreleri sunuyor.

PocketVision, şu anda Huawei Uygulama Merkezinde uygun durumda ve bütün Honor modellerine indirilebilir olarak programlandı. Uygulamanın yine de en verimli şekilde Honor 20 ailesinde çalışacağı açıklandı.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/honor_launches_a_new_aipowered_smart_app_for_the_visually_impaired-news-39087.php
18
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
3
1
1
0